Lloyds ilk çeyrek karını yüzde 23 artırdı

Lloyds Bankacılık Grubu'ndan yapılan açıklamada bankanın bu yılın ilk çeyreğinde vergi öncesi karının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23 artarak 1,6 milyar sterline ulaştığı bildirildi
Lloyds ilk çeyrek karını yüzde 23 artırdı

LONDRA (AA) – İngiltere’nin önde gelen bankalarından Lloyds Bankacılık Grubu, bu yılın ilk çeyreğinde vergi öncesi karını yüzde 23 artırdığını duyurdu.

Bankacılık grubundan yapılan açıklamada, bankanın bu yılın ilk çeyreğinde vergi öncesi karının geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 23 artarak toplam 1,6 milyar sterline ulaştığı bildirildi.

Ödeme güvence sigortası (PPI) adı altında müşterilere yapılan usulsüz satışlar nedeniyle ödenecek cezalar için ise 90 milyon sterlin ayırıldığı bildirildi.

Bankanın açıklamasında değerlendirmesine yer verilen Lloyds Bankacılık Grubu’nun Üst Yöneticisi Antonio Horta-Osorio ise son verilerin bankanın faaliyet modelinin gücünü ortaya koyduğunu belirtti.

İngiltere hükümeti 2009 yılında bankanın kurtarılması için yaklaşık 20 milyar sterlinlik yatırım yaptıktan sonra kademeli olarak hükümete ait hisseleri satmaya başlamıştı.

İngiliz hükümeti en son geçen yılın mayıs ayında bankadaki son hissesini satarak bankadan çıkış yapmıştı.


Kaynak: