Londra'da Ferguson protestosu

İngiltere'deki siyahiler, Amerika'da jürinin Brown'ı öldüren polisin yargılanmasına gerek olmadığı kararını, ABD'nin Londra Büyükelçiliği önünde protesto etti.
Londra'da Ferguson protestosu

İngiltere'de polis şiddeti dolayısıyla hayatını kaybeden siyahi kişilerin aileleri, ABD'de 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polisin yargılanmasına gerek görülmemesi kararını, ABD'ninLondra Büyükelçiliği önünde toplanarak protesto etti. 

Çok sayıda kişi, büyükelçilik önünde "Şiddetin mazereti olamaz", "Michael Brown için adalet" yazılı çeşitli pankartlar taşıdı, "Siyahilerin yaşamları da önemlidir" sloganları attı. Göstericiler arasında 2011 yılının yazında İngiltere genelinde yağmalama olaylarını tetikleyen ve polis tarafından vurularak öldürülen Mark Duggan'ın ailesi de yer aldı.

Mark Duggan'ın teyzesi Carole Duggan büyükelçilik önünde yaptığı konuşmada, "Michael Brown'un ailesine buradan taziyelerimizi iletiyoruz. Sevdiğiniz bir kişiyi polisin ellerinde kaybetmenin acısını biz de biliyoruz. Bu nedenle Ferguson'daki cesur topluma buradan dayanışma mesajı gönderiyoruz" dedi. 

"Irkçılığa Karşı Dur" isimli kampanyayı yürüten grup tarafından düzenlenen protesto olaysız sona erdi. Büyükelçiliğin önünden ayrılan bazı küçük gruplar ise parlamento ve Başbakanlık binasına yürüdü.