Lösemili çocuklar 'geri dönüşümle' hayallerine kavuşacak

Lösemili çocukları hayallerine ulaştırabilme amacıyla kurulan Bir Dileğim Var Derneğinin başlattığı kampanya ile eski cep telefonlarının geri dönüşüm tesisinde işlenmesiyle elde edilen gelirle tedavi gören çocukların dilekleri gerçekleştirilecek.
Lösemili çocuklar 'geri dönüşümle' hayallerine kavuşacak

Lösemili çocukların hayallerini gerçekleştirebilmek için kurulan Bir Dileğim Var Derneği'nin başlattığı kampanya çerçevesinde, kullanılmayan cep telefonlarının elektronik atık tesisinde işlenmesinden elde edilen gelirle, Türkiye'nin dört bir yanında tedavi gören çocukların hayallerinin gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Lösemi olan kızını 15 yıl önce kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Alper Türedi tarafından kurulan Bir Dileğim Var Derneği'nin başlattığı kampanyada, vatandaşların kullanmadığı cep telefonları toplanarak, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren elektronik atık geri dönüşüm tesisinde işlenecek.

Bu sayede hem telefonlarının içindeki tehlikeli atıkların çevreye olan zararları önlenecek hem de değerli metaller geri dönüştürülerek, elde edilen gelirle lösemili çocukların tablet, telefon, kıyafet, oyuncak ya da bir ünlüyle tanışma gibi talepleri karşılanacak.

a-007.jpg

"Lösemili çocukların aileleri için konukevleri yapacağız"

Derneğin genel sekreteri Gökhan İnceoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının, Türkiye'de kullanılmayan cep telefonları ve bilgisayarları, hem geri dönüşüme kazandırmak hem de oluşturdukları fonla lösemili çocukların dileklerini gerçekleştirme olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Buradan oluşturulan bütçeyle konuk evi yaptırmak istiyoruz çünkü bizim destek verdiğimiz lösemi hastası çocukların başka şehirden gelen aileleri hastane önünde kalmak zorunda kalıyorlar. Onların bu sıkıntılarını çözüp, biraz olsun destek olabilmek için böyle bir proje geliştirdik. Sağ olsun elektronik atık geri dönüşüm tesisi Exitcom Recycling bizimle beraber hareket etme kararı aldı. Şu anda cep telefonları yağmaya başladı. Çok ciddi bir destek var. Çok mutluyuz. İnsanlar telefon açarak, başka şeyler de göndermek istiyorlar. Çok duyarlılar. Buraya bozuk telefon ve tablet, laptoplar yağmaya başladı. Umarım tahmin ettiğimizden daha kısa sürede bu projemizden olumlu sonuçlar alacağız. Başka hastanelerde başka konuk evleri de yapmaya çalışacağız. Şu anda geldiğimiz noktadan çok memnunuz."

c-008.jpg

"Kampanyaya sanat camiasından büyük destek var"

Projeye gönüllü olarak destek veren dizi ve sinema oyuncusu Müjde Uzman, geri dönüşüm projesinden haberdar olduktan sonra katkı sağlamak için çalışmalara başladığını söyledi.

Böyle güzel ve yararlı bir projenin içinde olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Uzman, sanat camiasının da projeye ciddi anlamda destek verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Benim ve çevremdeki birçok insanın evinde kullanmadığı cep telefonları, atamıyoruz, satamıyoruz. Hiçbir şey yapamıyoruz. Böyle faydalı bir şeye dönüşeceğini öğrenince, hemen gönüllü olmak istedim. Öncelikle projemizi tanıtıp, evlerindeki elektronik atıkları ne yapabileceklerini anlatıyoruz. Ben de bu konuda sanat camiasına daha kolay ulaşabileceğim için daha büyük bir farkılık oluşturabileceğiz. Sağ olsunlar yakından ilgileniyorlar. Çünkü bu hasta çocuklara yardım etmek hepimizin vicdani sorumluluğu."

b-006.jpg