Lübnan'da "Modern Türk rönesansının sırrı" semineri

Lübnan Dağı iline bağlı Berca kasabasında "Modern Türk rönesansının sırrı" temalı seminer düzenlendi
Lübnan'da "Modern Türk rönesansının sırrı" semineri

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın orta kesimindeki Lübnan Dağı iline bağlı Berca kasabasında, "Modern Türk rönesansının sırrı" temalı bir seminer düzenlendi.

Seminere, Türkiye'den Bahçelievler Belediye Meclis üyesi Mehmet Mazi, araştırmacı Hüseyin Bekir Ali'nin yanı sıra Berca Belediye Başkanı Neşet Hamiyye, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminerde konuşan Hamiyye, Türkiye'nin devlet, kurum ve ekonomi inşasında dünyada hatırı sayılır ülkeleri arasına yerleştiğini belirtti.

Göreve başladıklarından bu yana Berca Belediyesi ile Türkiye'deki belediyeler arasındaki ilişkilerini güçlendirmeye çalıştıklarını kaydeden Hamiyye, Türkiye'nin kalkınma tecrübesinden yararlanmayı ve Berca Belediyesi ile İstanbul'daki belediyeler arasında kardeş belediye ilişkisi kurmayı umduklarını ifade etti.

Araştırmacı Ali ise Berca'ya gelmeden önce Türkiye'deki arşiv kaynaklarında inceleme yaptığını ve Osmanlı döneminde bu bölgeyle ilgili pek çok belgeye ulaştığını söyledi.

Türkiye'nin yükselişinin sırrının, yükselişi şahsi çıkarlarına önceleyen yöneticiler olduğunu dile getiren Ali, arşiv belgelerinin bir kopyasını Berca Belediye Başkanı Hamiyye'ye takdim etti.

Mazi de İstanbul Belediyesi ile bölge belediyeleri arasında ortak işbirliği kurulması konusunda istişare amacıyla Berca'yı ziyaret ettiğini söyledi.

Mazi, İstanbul'daki değişim ve ekonomik kalkınmayı yakından müşahade etmek için karşılıklı ziyaretler yapılabileceğini belirtti.




Kaynak: