Lübnan'da ortak bir ramazan sofrası: SAWA Mutfağı

Lübnan'daki "SAWA Mutfağı" projesiyle Bekaa Vadisi'ndeki Suriyeli mültecilere iftar hizmeti sağlanıyor.
Lübnan'da ortak bir ramazan sofrası: SAWA Mutfağı

Savaştan kaçıp Lübnan'a sığınan Suriyelilere yardım amacıyla beş sene önce kurulan SAWA Yardım ve Kalkınma Derneği, gönüllülerin destek verdiği "SAWA Mutfağı" projesiyle Bekaa Vadisi'ndeki Suriyeli mültecilere iftar hizmeti sağlıyor.

Başkent Beyrut'un yaklaşık 45 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Bekaa Vadisi'nin Saadnayel köyünde Suriye mülteciler için iftar yemeği el birliğiyle hazırlanıyor.

SAWA Derneği hizmet binasında toplanan köyden ve çevre semtlerden gelen gönüllüler, ramazan boyunca her gün sabah saatlerinden iftar vaktine kadar hummalı bir çalışma yürütüyor.

İşler takım çalışmasıyla yürüyor

Derneğin yardım işlerinden sorumlu yetkilisi Haydar Hammud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SAWA Mutfağı projesinde çalışanların yüzde 80'inin gönüllü olduğunu belirtti.

Takım çalışmasıyla işlerin hızla yürüdüğünü söyleyen Hammud, yaptıkları iş bölümü hakkında şu bilgileri verdi:

"Her sabah üç grup halinde saat 09.00'da çalışmaya başlıyoruz. Her grubun belli bir sorumluk sahası var. İlki meyve ve sebze gibi malzemelerin Bekaa'daki yerel pazarlardan alınmasından sorumlu. Diğer grup, yemekleri iftar vaktinden önce ulaştırılması görevini yerine getiriyor. En büyüğü ise mutfak ve yemeklerin hazırlanmasından sorumlu olan grup."

6 bin kişiye iftar hizmeti veriliyor

Hammud, SAWA'nın Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin acil ihtiyaçlarına yönelik kurulduğunu ama dernekten Lübnanlı ve Filistinli ihtiyaç sahiplerinin de yararlandığının altını çizerek, "Ramazan'ın ilk günü 3 bin beş yüz kişiye iftar yemeği ulaştırdık. Şu an iftar hizmetimiz 6 bin kişiye kadar ulaşıyor." dedi.