Lübnan'da Türk oyunculara yoğun ilgi

Beyrut'ta gerçekleştirilen ödül töreninde Türk oyuncular Murat Yıldırım ve Beren Saat, gazeteciler ve hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Lübnan'da Türk oyunculara yoğun ilgi

Arap dünyasında başarılı sanatçıların ödül aldığı Murex D'or 2016 Ödül Töreni, Beyrut'ta Platea Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Geceye katılan Türk oyunculara, kırmızı halıda basın mensubu ve hayranları yoğun ilgi gösterdi. Oyuncu Saat'in törenin gerçekleştirdiği alana girişi sırasında arbede yaşandı. 

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu gece iki sanatçımız Beren Saat ve Murat Yıldırım ödül alacak. Ortadoğu ve Arap dünyasının Oscar ödülleri şeklinde değerlendirilebilecek bir ödül. İki değerli Türk sanatçımızın ödül alacak olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bildiğiniz gibi son dönemde Türk dizileri, tüm dünyada büyük başarı kazanıyor. Ortadoğu'da da özellikle Lübnan'da da çok izleniyor. Bu ödüllerin de Türk dizilerine olan ilgiyi arttıracağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk dizi ve sinema oyuncusu Murat Yıldırım, "En İyi Yabancı Erkek Oyuncu", Beren Saat'e ise "En İyi Yabancı Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü.