Lucescu, Konyaspor’a pahalı geldi. Hagi reddedildi

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Atiker Konyaspor’un George Hagi’yi reddettiği, Mircea Lucescu ile de maliyeti nedeniyle anlaşamadığı ortaya çıktı
Lucescu, Konyaspor’a pahalı geldi. Hagi reddedildi

Aykut Kocaman’ın istifasının ardından teknik direktörlük koltuğunu kaliteli bir isimle doldurmayı amaçlayan Atiker Konyaspor’a birçok isim öneriliyor. Yönetimin kapısını çok sayıda yerli ve yabancı isim çalarken, ekibimiz henüz kararını vermiş değil. Tercihini Yabancı hocadan yana kullanma isteyen yeşil-beyazlılara Rumen teknik direktör Mircea Lucescu da önerildi. Maliyeti çok yüksek olan tecrübeli teknik adamın Konya’ya gelmesinin doğru olmayacağını Yeni Haber’e açıklayan Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, ‘Aykut hoca ayrıldıktan sonra birçok teknik direktör menajerler aracılığıyla teklif gönderdi. Bunlardan ön plana çıkanları Mircea Lucescu ve George Hagi… Lucescu, çok iyi bir teknik adam olabilir ama maliyeti yüksek olduğu için istemedik. Hagi ise çok popüler birisi. Kulübü, ismiyle takımın önüne geçecek bir kişiye emanet etmek istemiyoruz’ dedi.

‘AYKUT KOCAMAN’IN SİSTEMİNİ DEVAM ETTİRECEK İSİM TÜRKİYE’DE YOK’
Rumen teknik direktör Dan Petrescu ile görüntülü bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Şan, ‘Açıkçası teknik direktör işimize menajeri karıştırmak istemiyorum. Doğrudan hocalarla görüşmemin faydalı olacağını düşünüyorum. Petrescu ile görüştüm ama anlaşamadık. Kulübün geleceğini emanet edeceğimiz en az 2-3 yıl çalışabileceğimiz ve sistemli olan bir isim arıyoruz. Yabancı hoca getirmeyi düşünüyoruz ama onların lige, ülkemize ve şehrimize alışması da zaman alacak. Aykut Kocaman’ın sistemini devam ettirecek bir ismin Türkiye’de olduğunu düşünmüyorum. O yüzden hoca ararken gerçekten zorlanıyoruz. Türkiye’den İbrahim Üzülmez, Engin İpekoğlu, Alpay Özalan, İsmail Kartal, Bülent Uygun gibi isimler önerildi. Ama biz bu isimlerle çalışmayı düşünmüyoruz’ diye konuştu.

Veli Özkan / Yeni Haber