Lucescu, Türk bulamıyor!

Süper Lig'in ilk haftasında yapılan maçlarda yerli futbolcuların yeterince şans bulamaması, A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu'yu düşündürüyor
Lucescu, Türk bulamıyor!

Süper Lig’de 2017-2018 sezonunun geride kalan ilk haftasında ağırlıklı olarak yabancı futbolcular ilk 11'de boy gösterdi. Müsabakalara ilk 11'de başlayan toplam 198 futbolcu içinde, altyapı eğitimini Türkiye'de alanların sayısı 47'de kaldı. Bu sezonun ilk haftasında teknik adamlar, 136 yabancı futbolcuya 11'de forma verdi.

ZAMAN DARALDI
Yurt dışında yetişen ancak yerli statüsünde oynayan futbolculardan da sadece 15'i kendilerine ilk 11'de yer bulabildi. Bu durum, FIFA 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 2 Eylül'de deplasmanda Ukrayna ve 5 Eylül'de sahasında Hırvatistan ile mücadele edecek A Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Lucescu'nun, futbolcuları izleme ve kadro kurmasında sıkıntı yaşamasına neden oluyor.

HOCA ENDİŞELİ
Göreve başlamasının ardından Süper Lig ile Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki maçlarını izleyen Lucescu, "Bu durum milli takım adına olumsuz bir tablo oluşturuyor. İzlediğim maçlarda 4 Türk oyuncu oynatan takım yok. En fazla 3 Türk oynatılıyor. Ben sahada kimi izleyeceğim, hangi bölgeye kimi alacağım? Bu durum sıkıntı yaratabilir" dedi.