İshak Orhan

İshak Orhan

Lüks lokantalarda yemek yiyenlerin dikkatine!

Lüks lokantalarda yemek yiyenlerin dikkatine!

Maşallah son yıllarda lüks lokantaların sayısı arttıkça artıyor ve neredeyse hepsi de dolu. Bu lokantaları açanlar da kazanacak elbette. Ama bu şunu gösteriyor ki, halkımızın refah düzeyi oldukça arttı.

Bir Pazar günü Çocuklar "baba açık Büfe kahvaltıya gidelim" dediler. Olur dedik ve yola çıktık. Gittiğimiz lokanta çok büyük olmasına rağmen o kadar doluydu ki çoğu müşteriler ayakta bekliyorlardı. Bize de en az 1 saat beklememiz gerektiğini söylediler. Biz de evimizde KAPALI BÜFE KAHVALTI yapmaya karar verip eve geldik.

Burada insanlarımızı asla suçlamıyorum. Elbette hafta boyunca çalışan insanların aile olarak böyle bir birlikteliğe ihtiyaçları var. Hiç olmazsa hafta sonları böyle bir etkinlikte birbirleri ile olabiliyorlar.

Afiyet olsun. Elbette parayı kazanan sizsiniz ve onu yemek de Hakkınız Ancak, size parayı kazandıranın ALLAH olduğunu sakın unutmayın. Çünkü O, size sağlık ve çalışma şevki vermeseydi o parayı kazanamazdınız. Öyleyse yediğimizin şükrünü yapmalısınız.

Bu da çok kolay. Nasıl mı? O yemekte harcadığınız paranın sadece ONDA BİRİ kadarını yani 100₺ harcadıysanız 10₺ sini ihtiyacı olan fakirler için ayırın ve bir yere koyun. Ve bunu gerçek ihtiyaç sahiplerini bulup verin. Bu da öncelikle yanınızda çalıştırdığınız asgari ücretli işçi olmalı. Çünkü sizin kazanmanıza vesile olanlar onlardır. İşte böylece size bu zenginliği veren Rabbinize de verdiği Bu nimetler için şükretmiş olursunuz inşallah.

Benden söylemesi. Gerisi sizin algılamanıza bağlı.

Saygı ve sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR