Lüleburgaz'da darbe girişimi soruşturmasında 39 tutuklama

Kırklarli'nin Lüleburgaz içlesinde FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Doğan ve 39 askeri personel tutuklandı
Lüleburgaz'da darbe girişimi soruşturmasında 39 tutuklama

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ile yarbay, binbaşı, astsubay ve uzman çavuşların bulunduğu 39 askeri personel tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Doğan ile diğer 39 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliye binası ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, zanlıların yakınlarını bölgeden uzaklaştırıldı.

Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Doğan ve 39 zanlı tutuklandı.

Polis ekipleri, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı bir kışladan darbe girişimine destek amacıyla erken saatlerde askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan askeri personeli gişelerde durdurarak, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve 165 personeli gözaltına almıştı.