İshak Orhan

İshak Orhan

Lütfen çocuklarımızı doğar doğmaz evlendirmekten vazgeçelim!

Lütfen çocuklarımızı doğar doğmaz evlendirmekten vazgeçelim!

Çok değerli anne ve babalar. Yazımın başlığı dikkatinizi çekmiştir. Bu Pedagog da iyice şaşırdı her halde diye düşünenler bile olmuş olabilir. Amacım da bu zaten. Tüm anne ve babaların dikkatini çekmek.
 
Bildiğimiz gibi, evlenmek veya aile olmaktan maksat, birlikte yaşamaktır. Çocuklarımızı gözlemlediğimiz zaman, küçük yaşlardan itibaren, hatta doğar doğmaz TELEVİZYON, BİLGİSAYAR ve CEP TELEFONLARI ile birlikteler. Anneler, ses çıkarmasınlar diye çocuklara TV yi açıyorlar, babalar da CEP TELEFONLARINDAN çeşitli oyun, müzik, resim, vb. Şeyler açıyorlar. Yani doğar doğmaz çocuklarımızı bu cihazlarla evlendirmiş oluyoruz maalesef.
 
Çocukların ellerinden cep telefonlarını almaya kalkın bakalım, neler olacak. Çoçuklar gereksiz programlar seyrederken TV yi kapatın ve ne olacağını görün. Veya bilgisayar başında oyun oynayan çocuklarınıza bilgisayarı yasaklayın da görün halinizi. Demek ki çocuklarımız AŞIK olmuşlar da haberimiz yok. AŞK da bağımlılıktır zaten. Mantık işlemez.
 
Tüm anne ve babalara sesleniyorum. Ne olursunuz, mümkünse evlerimizdeki bu cihazları çocukların yanında ya kullanmayın ya da evden kaldırın. Kesinlikle sınırlayın. 4 yaşına kadar kesinlikle TV ile tanışmamaları gerek.
 
CEP TELEFONU VE BİLGİSAYAR ile ise ilkokula başlayana kadar kesinlikle tanıştırmayalım lütfen. Beyin hücrelerini öldürdükleri tespit edilmiş bu cihazların maalesef.
İleride beyinsiz ve düşünemeyen çocuklarımız olmaması için hep beraber bu düşmanlara dikkat edelim. Çünkü çok üzülüyorum. Allah bu devirdeki anne babalara da çocuklara da yardım etsin inşallah.
 
SAYGILARIMLA.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR