İshak Orhan

İshak Orhan

LÜTFEN PARÇALANMAYALIM

LÜTFEN PARÇALANMAYALIM

Son yıllarda ülkemizde boşanma oranları hızla artmaya başladı maalesef. Bu durumdan en çok etkilenenler masum yavrularımızdır. Eften püften olaylar nedeniyle boşanan eşler için cehennemden kurtuluş mümkün görünmüyor. Çünkü geride bıraktıkları sabi çocukların ahları onları oldurmayacak ve ne bu dünyada ne de öbür dünyada rahat yüzü görmeyeceklerdir.

Ailelerin parçalanması, günümüzde ülkemizin en büyük sorunlarından biridir. Eğer Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ciddi önlemler almayacak olursa, Adalet Bakanlığımız önümüzdeki yıllarda yeni çocuk hapishaneleri açmak zorunda kalacaktır. Şu anda çocuk hapishanelerinin kapasitesi maalesef dolmuştur. Suçlu çocukların ise yüzde sekseni parçalanmış aile çocuklarıdır. Bu çocukların hiçbir suçu yok. Bunların dünyaya gelmesine vesile olan anneler ve babalar suçludur. Çocukları ile ilgilenmeyen ve onları başıboş bırakan ebeveynler suçludurlar. “Her çoban sürüsüne sahip çıkmak zorundadır” der Peygamberimiz. Her anne ve baba boşansalar da Çocuklarını asla boşamamalıdırlar. Ama bunu dikkate alan anne ve baba sayısı çok az. Eşler elbette önemli ve şiddetli geçimsizlik durumlarında boşalabilirler. Ama birbirlerinden intikam almak için masum yavruları kullanmaları asla affedilemez.

Aslında asıl yanlış evlenirken yapılmaktadır. Evlenmeye karar veren erkekler ya da kızlar veya kadınlar, evlenecekleri kişiyi tam olarak tanımamaktadırlar. Elektrik aldık birbirimizden deyip hemen evlenmekteler ve bir süre sonra da aldıkları elektriğin yüksek voltajı ile çarpılmaktadırlar. Olması gereken ise eş adaylarının birbirlerini en ince ayrıntısına kadar öğrenmeleridir ve tolere edebileceklerse evlenmelidirler ve ayrılmamak için gerekeni yapmalıdırlar. Bu konuda ilgili bakanlık evlenecek çiftlere ücretsiz tanıma testleri uygulamalı ve evlilik konusunda ciddi eğitimler vermelidir. Böyle yapılırsa boşanma oranları elbette ciddi oranda azalacaktır.

Evli çiftlerimizin boşanmalarının en büyük nedenlerinden birisi de akıllı telefonların amacı dışında kullanılmasıdır maalesef.  Evde eşler birbirleri ile ilgilenmek yerine, sosyal medyada tanıştıkları karşı cinsle ilgilenmektedirler. Evli bir kişinin bu tür bir yaklaşımı asla hoş görülemez. Ve eşler kesinlikle birbirlerinden gizli mesajlaşmalar yapamazlar. Bu ahlak dışıdır. Bunu erkek de yapsa kadın da yapsa asla etik değildir. Bu konuda gereken ihtimamı eşler göstermek zorundadırlar. Eş olmak şeffaf olmayı gerektirir. Son yıllardaki boşanmaların yüzde altmışının bu sebeple olduğu istatistiklerle tespit edilmiştir. Öyleyse bu konuda millet olarak çok daha dikkatli davranmak boynumuzun borcudur.

Sonuç olarak şunu özellikle belirtmek isterim ki, evli çiftlerimiz mutlu oldukça aile bireyleri mutlu olacaklardır. Öyleyse hep beraber bu konu üzerinde ciddiyetle duralım ve mutlu bir ülke olalım inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR