Lütfi Doğan vefat etti

Lütfi Doğan vefat etti

11. Diyanet İşleri Başkanı Dr. Lütfi Doğan, bugün vefat etti.

Edinilen bilgiye göre, bir süredir Ankara'da özel bir hastanede tedavi  gören Eski Devlet Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, gece saatlerinde hayatını kaybetti.
 
Doğan'ın cenazesi, yarın TBMM'de düzenlenecek törenin ve Ahmet Hamdi  Akseki Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Cebeci Asri  Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
 
1927'de Karaman'ın Ermenek ilçesinde dünyaya gelen Doğan, ilk, orta ve  lise eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinin  Klasik Şark Dilleri (Arapça-Farsça) Bölümünden mezun oldu.
 
Daha sonra Suriye Şam Edebiyat Fakültesinde Arapça ve İslam ilimleri  üzerinde çalışan Doğan, Ankara bölge vaizliği, Ankara il müftülüğü yaptıktan  sonra Müşavere ve Dini Eserler İnceleme Kurulu azalığı ve Din İşleri Yüksek  Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.
 
Diyanet İşleri Başkanlığına 1972'de atanan Doğan, 1975'de diğer  yönetici arkadaşları ve il müftüleriyle, Türkiye Diyanet Vakfının kurulmasını  sağladı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığından ayrılarak, 1976'da Başbakanlık uzman  danışmanlığı görevini üstlenen Doğan, 1977 seçimlerinde Malatya'dan milletvekili  seçildi. Doğan, bu seçimler sonrasında kurulan hükümette Diyanetten sorumlu  Devlet Bakanı oldu.


23.01.2018 Salı günü Ankara – Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde saat 12:00 da Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin katılımıyla düzenlenecek törenin ardından kılınacak öğle namazını müteakiben, merhumun cenazesi Ankara - Altındağ Cebeci Asri Mezarlığına defnedilecek.

 

Dr. Lütfi DOĞAN (26.08.1972–26.07.1976)

1927 yılında Ermenek’te doğdu. İlk, orta ve lise tahsilinden sonra Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin Klasik Şark Dilleri (Arapça-Farsça) Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra Suriye Şam Edebiyat Fakültesi’nde Arapça ve İslâm ilimleri üzerinde çalıştı. 1952 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Kelam asistanı oldu. Burada “En-Nizâm Fi Usuli’d- Din ve Eş’ari Ekolü” konusunda ilahiyat doktorası yaptı. Ankara bölge vaizliği, Ankara il müftülüğü yaptıktan sonra Müşavere ve Dinî Eserler İnceleme Kurulu azalığı ve Din işleri Yüksek Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Bu arada Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Arapça ve İslam Dini Esasları öğretim görevliliğini sürdürdü. 1972 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’na atandı. 1975 yılında diğer yönetici arkadaşları ve il müftüleriyle birlikte Türkiye Diyanet Vakfı’nın kurulmasını sağladı.

1976 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ayrılarak, Başbakanlık uzman danışmanlığına atandı. 1977 seçimlerinde Malatya’dan milletvekili seçildi. Müteakiben kurulan Hükümette Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan sorumlu Devlet Bakanı oldu. Yayınlanan eserleri arasında, “Eş’ari Mektebi”, “İbn-i Fadlan Seyahatnamesi”, “Hz. Peygamberimiz”, “Ehli Sünnet Mektebi” ve “Adap” adlı kitapları sayılabilir. Ayrıca çeşitli dergi ve gazetelerde pek çok makaleleri yayınlandı. Dr. Lütfi DOĞAN, halen Türkiye Körler Vakfı Başkanı olarak Türkiye’de görme engelliler için eğitim ve sosyal hizmet çalışmalarında, ayrıca bazı gönüllü kuruluşların yönetim veya genel kurul üyeliği görevlerinde bulunmaktadır.