Lütfi Şimşek: “Almanya’nın aldığı karar Türkiye için yok hükmündedir”

Lütfi Şimşek: “Almanya’nın aldığı karar Türkiye için yok hükmündedir”

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “Alman Federal Meclisi’nin aldığı 1915 olaylarıyla ilgili iddiaları "soykırım" olarak tanımlayan karar bizim için yok hükmündedir. Alınan bu karar tarihi ve hukuku yok saymıştır. Parlamentoda alınan karar Türkiye ile Almanya ilişkilerini etkileyecek ve zedeleyecektir” dedi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Almanya'nın 1915 olayları ile ilgili  verdiği kararı sert bir dille eleştirdi. Almanya'nın aldığı kararın, son derece hatalı bir karar olduğunu ifade eden Şimşek, “Türkiye'nin önemli bir müttefiki olan Almanya'nın, parlamento da Ermeni lobisinin kararını kabul etmesini iş dünyası olarak şiddetle kınıyoruz. Türk milletinin geçmişinde utanılacak hiçbir iş yoktur. Türkiye'nin tarihini, parlamento kararları asla lekeleyemeyecektir. Tarih siyasi kararlarla yazılamaz. Bu karar bizim için yok hükmündedir.  

Federal Meclis'in aldığı son derece keyfi, hukuksuz ve yakışıksız karar, Türk-Alman ilişkileri üzerine gölge düşüren utanç verici bir karar olarak tarihe not edildi. Türk Milleti, Almanya Federal Meclisi'nin bu kararını katiyen unutmayacak ve asla affetmeyecektir.

Ülkede yaşayan 3,5 milyon Türkü yok sayan  Almanya, bir soykırım arıyorsa mutlaka kendi geçmişiyle yüzleşmelidir. Almanya, bugün Suriyeli mültecilere kucak açan bir ülkeyi soykırımcı olarak nitelendirerek haddini aşmıştır.

Sadece Alman Parlamentosu değil bütün dünya parlamentoları ‘soykırım’ kararı alsa dahi bu millete, bu devlete leke sürmeyi, devletimizin tarihine leke sürmeyi asla başaramayacaklardır.

Alman Parlamentosunda alınan bu karar, kendi kara yüzlerini ortaya koymuştur. Alman Federal Meclisi’nin siyasi bir hüküm vermesinin ardından Yunanistan, Ermenistan, HDP ve PKK bayraklarının açılması konuyu net bir şekilde ortaya koymuştur” ifadesini kullandı.