LYS 6- İlâhiyat olsun!

Yükseköğretim Kurulu olarak ilahiyat fakültelerine, İslami bilimler fakültelerine artık bu yıldan itibaren ikinci aşamadan, yani LYS’den öğrenci alınacağının ilan edilmesinden sonra gözler YÖK ve ÖSYM’ye çevrildi.
LYS 6- İlâhiyat olsun!

İlahiyat fakültelerindeki öğrenci girişindeki niteliğin artması için yapıydığı bildirilen açıklama sonrası LYS’nin YGS konularından değil, alan konularından olması gerektiği konusunda görüş bildiriyorlar.

STK’ların ve eğitimin kalitesinin artırılması konusunda dertli eğitimcilerin yıllardır dikkat çektiği, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün hizmet içi eğitim raporlarına, STK’ların YÖK’e sundukları raporlara giren ama bugüne kadar dikkate alınmayan bu konunun YÖK’ün bu radikal kararından sonra gündeme gelmesi bekleniyor.

İlahiyat fakültelerine ve İslami bilimler fakültelerine gidecek öğrenciler, YGS sonrasında LYS’de, YGS konuları yerine, İlahiyat kategorisinde ayrı bir alanda, İHL Meslek derslerinden sınava alınmalıdır.

Bilindiği gibi ÖSYM, DHBT ve MBSTS adıyla dini alanda soru hazırlamaktadır.

LYS-İlahiyat kategorisinde, Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek dersleri, Arapça, Kur’an-ı kerim, Siyer, Fıkıh, Hadis, İslam Kültür ve Medeniyeti, Hitabet, Tefsir alanlarında da soru sorulmalıdır. Bu kaliteyi daha da artıracaktır.

www.yenihaberden.com ailesi olarak YÖK’ü bu anlamlı kararından dolayı tebrik ediyor, bu konuda önümüzdeki günlerde STK’lar ve İmam Hatip Liselerindeki eğitimin kalitesinin artırılması konusunda emek sarfedenlerin ortaya koyacağı sağlıklı bir tartışma ve öneri sürecinin başlamasını diliyoruz.