LYS tercihlerinde acele karar vermeyin

29 Temmuz'da başlayacak ve 3 Ağustos'ta sona erecek olan tercih dönemine çok kısa bir süre kala Atılım Üniversitesi tercih günleriyle üniversite adaylarını...
LYS tercihlerinde acele karar vermeyin

29 Temmuz'da başlayacak ve 3 Ağustos'ta sona erecek olan tercih dönemine çok kısa bir süre kala Atılım Üniversitesi tercih günleriyle üniversite adaylarını bilgilendirmeye devam ediyor. Tercih yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Atılım Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Yöneticisi Eftal Erel, bu dönemle alakalı önemli konuların altını çizdi.

Zorlu bir süreçten geçen üniversite adayları Atılım Üniversitesi'nin tercih günlerinde buluştu. Üniversite'den önce son düzlükte bulunan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Atılım Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Yöneticisi Eftal Erel, "Bu farklı bir süreç. Tanıtım günlerimize sadece Ankara'dan değil, çevre iller, İstanbul, İzmir ve Antalya'dan da gelen misafirlerimiz var" dedi.

Tüm üniversiteler gibi Atılım Üniversitesi'nin de kendisini anlatmak için tanıtım günleri düzenlediğini belirten Eftal Erel, "Üniversiteye aday gençler meslek ve üniversite seçmek için son düzlükteler. Bu nedenle bu süreç içerisinde tüm üniversiteler kendilerini izah edip, imkânlarını anlatmak için hazır bulunuyorlar. Atılım Üniversitesi'nin de tercihle alakalı çalışmaları devam ediyor. Tanıtım günlerinde bizi ziyarete gelen öğrencilere ve ailelerine yapacakları seçimlerle alakalı dikkatli olmaları gereken konularda önerilerde bulunuyoruz. Çünkü bu farklı bir süreç. Tanıtım sürecinde rehber hocalarımız genç arkadaşlarımıza ve ailelerine danışmanlık yapıyorlar. Üniversite adaylarına geçtiğimiz hafta İstanbul ve İzmir'de, bu hafta da Kayseri ve Malatya'da tanıtım uzmanlarımız ve tercih danışmanlarımız tarafından bilgilendirme yapılıyor. Onlara üniversitemizi anlatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Ankara dışından da ziyaretçiler var

"Üniversite adayları ve aileleri tercih döneminin başladığı 19 Temmuz tarihinden itibaren yavaş yavaş gelmeye başladı" diyen Erel, "Üzerinden geçen bu 8 günde Ankara'dan gelenlerin dışında çevre illerden hatta İstanbul'dan, İzmir'den ve Antalya'dan da gelenler oluyor. Ankara'da bilinen ve kendini tanıtmaya çalışan bir üniversiteyiz. Türkiye üniversitesi olabilmenin koşulu da birçok yerden öğrenci ve ailelerin burayı ziyaret etmesidir. Bu 8 günlük süreç içerisinde Ankara dışından gelenlerin sayılarında artış olması bizi çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

"Eşit ağırlık bölümünün sıralamalarında yükselme olabilir"

Üniversite adaylarının tercih yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini de söyleyen Erel, "24 tane tercihin kullanılmasında öğrencinin aldığı sıralamanın yanı sıra puan türleri ve seçmek istediği mesleğin önemli olduğunu belirtmek isterim. Adaylar üst sıralara gitmek istedikleri üniversiteleri ve bölümleri yazsınlar. Bu yıl matematiğin herkes tarafından yapılabilir olması fark yaratan ders özelliğini kaybettirdi. Ancak fizik ise bu sene fark yaratacak ders oldu. Bundan dolayı özellikle eşit ağırlık öğrencilerinde sıralamalar biraz yükselecek. İlk 8 tercihte istediğiniz üniversite ve bölümü yazabilirsiniz. İkinci sekiz tercihte ise sıralamanıza uygun üniversiteler yazmalısınız. Yani tercih yapmaya sıralamanızın 20 ya da 25 bin üzerinde olan bir bölümden başlayabilirsiniz. Fakat gerçekten uzaklaşmadan tercih yapın" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Herkesin sağduyulu olması gerektiğini dile getiren Erel, "Zor bir süreç. Çok acele karar vermeyin. Çünkü önümüzde daha zaman var. Seçecekleri ve karar verecekleri her şeyin gençler ve aileler için hayırlısı olmasını diliyorum" dedi.

LYS tercihlerinde acele karar vermeyin

LYS tercihlerinde acele karar vermeyin

Kaynak: