'Maalesef belediye batırılmış ve yönetilemez hale getirilmiş'

KHK ile Batman'ın Gercüş Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Koç, "Belediyenin 5 milyona yakın borcu var. Maalesef belediye batırılmış ve yönetilemez hale getirilmiş ama biz bunlara takılıp kalmayacağız." dedi.
'Maalesef belediye batırılmış ve yönetilemez hale getirilmiş'

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman'ın Gercüş Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gercüş'ü örnek bir ilçe yapmak için tüm birimlerle seferber olduklarını söyledi. 

Koç, ilçeyi adeta şantiyeye çevirdiklerini, her koldan çalışma başlattıklarını anlatarak ilçede yıllardır ihmal edilen önemli sorunlar olduğunu dile getirdi.

Bakanlıklar, Dicle Kalkınma Ajansı, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve bazı belediyelerle birlikte çalışarak ilçeyi şahlandırmayı hedeflediklerine işaret eden Koç, Gercüş'ü yolları, parkları ve sosyal donatı alanlarıyla modern bir ilçe yapmak için çalıştıklarını vurguladı.

"Hizmeti vatandaşlarımıza sunacağız"

"Daha önce bu belediyenin makamları, bütçesi, araçları başka yerlere hizmet ederken biz inşallah bu hizmeti vatandaşlarımıza sunacağız." değerlendirmesini yapan Koç, halka sorunları olması halinde kendilerine iletmeleri çağrısında bulundu.

Koç, "Belediyeye halka hizmet etmek, halkımızın sorunlarını çözmek için geldik. İnşallah bu projelerimiz bittiğinde vatandaşlar daha önce yapılanın belediyecilik olmadığını, belediyelerin hizmet makamları olduğunu görecek." diye konuştu.

Göreve geldikten sonra belediyenin durumunu analiz ettiklerini ve belediyenin borcunun bulunduğunu tespit ettiklerini aktaran Ünal Koç, "Belediyenin 5 milyona yakın borcu, bankada ise 50 bin lirası var. Maalesef belediye batırılmış ve yönetilemez hale getirilmiş ama biz bunlara takılıp kalmayacağız, proje ve hizmet üreteceğiz." dedi.

Koç, hazırladıkları projelere sağlayacakları ek kaynaklarla su ve arıtma sorununu çözeceklerini ve sosyal projeleri hayata geçireceklerini anlattı.

Batman'ın Gercüş ilçesinde DBP'li Belediye Başkanı Abdülkerim Kaya, "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan açılan soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca 29 Haziran'da görevden alınmıştı.