Maarif Vakfı'ndan ilk operasyon

Gine'de FETÖ yapılanmasına ait tüm okullar, Cumhurbaşkanı Conde'nin nezaretinde imzalanan protokolle Türkiye Maarif Vakfı’na teslim edildi.
Maarif Vakfı'ndan ilk operasyon

Gine’de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ait 5 okul, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) tarafından devralındı.

Türkiye Maarif Vakfı Başkan Vekili Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Konakri Büyükelçisi Nur Sağman, Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Halil Doğanay, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ve Gine Üniversite Öncesi Eğitim ve Okur Yazarlık Bakanı İbrahima Kourouma nezaretinde iki ülkenin iyi niyet protokolü imzaladığını ve protokol neticesinde ülkede FETÖ’ye ait tüm eğitim kurumlarının Maarif Vakfı’na teslim edildiğini belirtti.

Yavuz, okulların Maarif Vakfı'na teslim edilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Mart Gine ziyaretinin önemli olduğunu vurgulayarak, iki ülke cumhurbaşkanının mutabık kalması neticesinde böyle bir kararın alındığını ifade etti.

Okullara Şehit Ömer Halisdemir’in adı verildi

Ülkede FETÖ’ye ait bir anaokulu, bir ilkokul, bir ortaokul ve iki lise bulunduğunu kaydeden Yavuz, okullardan ikisine Şehit Ömer Halisdemir’in adının verildiğini söyledi.

Yavuz, okullardan birinine "15 Temmuz Şehitleri", diğerlerine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde’nin adının verildiğini kaydetti.

"Altın nesli değil irfan nesli yetiştireceğiz"

“15 Temmuz’da ülkemizin yaşadığı hain işgal girişimden sonra FETÖ’nün Afrika’daki varlığı bilinmekteydi. İlk olarak Gine’ye gerçekleştirilen operasyon mahiyetindeki heyet görüşmeleri, dört gün boyunca sürdü. Gine hükümeti ve devleti nezdinde 15 Temmuz’un ülkemizde açmış olduğu tahribat anlatıldı.” diyen Yavuz, Türkiye’nin güçlü çalışması neticesinde dost ve kardeş ülkedeki terör örgütünün yapılanmasının tamamen çökertilmiş olduğunu söyledi.

TMV Başkan Vekili Büyükelçi Yavuz, sözlerini şöyle devam etti:

Nihayet Gine'de de yine inlerine girdik. Milletin emanetini büyük Türk milletine ve Gine'deki kardeş dost halkın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Binlerce kilometre uzaktan iddia ediyoruz ki FETÖ yapılanması tamamiyle çökertildi. Önümüzdeki yıllarda irfan medeniyetimizin ümit ışıkları olacak olan ve bir daha asla hiç kimseye kafasını kiraya vermeyecek olan altın değil, irfan nesli yetiştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu müddetçe gönül coğrafyamızda medeniyet inşa etme hareketimiz ebediyete kadar devam edecektir." 

Conde'den Erdoğan'a "hayırlı olsun" telefonu

Konakri Büyükelçisi Sağman ise "İki dost ve kardeş ülkenin özverisi ve gayretleri sonucunda imzalan bu anlaşmanın hem ülkemiz hem de Gine halkına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Ayrıca, imza töreni sonrası Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak hayırlı olsun temennisinde bulunduğu öğrenildi.

maarif-vakfindan-ilk-operasyon-2.jpg