Macaristan sığınmacıları geri gönderecek

Macaristan Başbakan Başdanışmanı György Bakondi, 5 Temmuz'dan itibaren Macaristan'a giren sığınmacılarınyakalandıkları takdirde geri gönderileceğini açıkladı.
Macaristan sığınmacıları geri gönderecek

Macaristan Başbakan Başdanışmanı György Bakondi, 5 Temmuz'dan itibaren Macaristan'a giren sığınmacıların sınır bölgesinde yakalandıkları takdirde geri gönderileceğini bildirdi.

Bakondi, Budapeşte'de düzenlediği basın toplantısında, yasa dışı yollardan Macaristan'a giren sığınmacıların geri yollanacağını belirterek, ''Macar yetkililer Salı günü 00:00'dan itibaren Sırbistan ve Hırvatistan sınırı boyunca 'derin sınır kontrolü' sistemini yürürlüğe koyacaklar. Bunun anlamı şu, sınır bölgesindeki 8 kilometre içinde yakalanan sığınmacılar o bölgeye en yakın tel örgüde bulunan kapıya götürülecek.'' diye konuştu.

Bakondi, Ulusal Milli Meclis'ten geçen yasa kapsamında bölgede sınır koruma güçlerinin kuvvetlendirileceğini de vurguladı.

Geçen yıl sığınmacıların Batı Avrupa'ya geçmek için en önemli duraklarından biri olan Macaristan, sığınmacı akınını durdurmak için Sırbistan ve Hırvatistan sınırlarına jiletli tel örgü çekmiş, sınır bölgelerinde olağanüstü hal ilan ederek, yasa dışı geçişler için uygulanan cezaları artırma yoluna gitmişti.