Madalya sevincine vakit yok

Avrupa Atletizm Şampiyonası'ndan 12 madalya ile dönerek tarih yazan Atletizm Milli Takımı'nda sporcular, ara vermeden, olimpiyat hazırlıkları kapsamında, Hollanda'dan kamp yapacakları yerlere dağıldı.
Madalya sevincine vakit yok

Avrupa Atletizm Şampiyonası'ndan 12 madalya ile dönerek tarih yazanAtletizm Milli Takımı'nda sporcular, ara vermeden, olimpiyat hazırlıkları kapsamında, Hollanda'dan kamp yapacakları yerlere dağıldı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen şampiyonada, 4 altın, 5 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 12 madalya kazanan ve şampiyona tarihinin en iyi sonucuna ulaşan milli takım, 2016 Rio Olimpiyatları hazırlıklarına kaldığı yerden devam ediyor.

Şampiyonada kürsünün zirvesine çıkan, kadınlar 5 bin ve 10 bin metrede Yasemin Can, erkekler 10 bin metrede Polat Kemboi Arıkan, gümüş madalya kazanan erkekler 10 bin metrede Ali Kaya ve yarı maratonda Kaan Kigen Özbilen, Hollanda'dan Kenya'ya geçti. Kenya kampında diğer olimpik sporcular Ercan Muslu ve Meryem Erdoğan da yer alıyor.

Erkekler 100 metrede gümüş madalya alan Jack Ali Harvey, olimpiyat hazırlıklarına ilk olarak ABD, ardından da Jamaika'da devam edecek.

Kadınlar 3 bin metre su engellide bronz madalya elde eden Özlem Kaya, erkekler 400 metre engellide zirveye çıkan Yasmani Copello Escobar ve erkekler 200 metrede 2. olan Ramil Guliyev ise kamp yapacakları yerlere daha sonra geçecek.