'Madalyam gerçek mi, hala anlayamadım'

Olimpiyat üçüncüsü milli atlet Escobar, çok mutlu olduğunu belirterek, "Madalyam gerçek mi, hala anlayamadım." dedi.
'Madalyam gerçek mi, hala anlayamadım'

Olimpiyat üçüncüsü milli atlet Yasmani Copello Escobar, çok mutlu olduğunu belirterek, "Madalyam gerçek mi, hala anlayamadım." dedi.

2016 Rio Olimpiyatları'nda, erkekler 400 metre engellide 47.92'lik derecesiyle bronz madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen Küba asıllı atlet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Evime olimpiyat madalyası getirdiğim için çok mutluyum. Bu ülke adına yarışma fırsatı verdiği için Türkiye'ye minnettarım. Gelecek yıl Escobar, ülkesi için daha hızlı koşacak." diye konuştu.

Amsterdam'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Yasmani Copello Escobar, "Avrupa şampiyonu olduktan sonra antrenörümle ben, olimpiyatta madalya gelme olasılığına daha çok inanmaya başladı. Zaten tüm yıl Rio'ya konsantre olmuştuk. Rio'da kariyerimin en iyi derecesini yaparak 2 kez Türkiye rekoru kırdım. Dünyada bu branşı 48'in altında koşan 47'ler kulübüne girdim ve bronz madalya kazandım, daha ne isteyeyim." diye görüşlerini aktardı.

Türkiye'nin kendisini vatandaşlığa alıp, koşabilmesi için verdiği imkanlara minnettar olduğunu anlatan Yasmani Copello Escobar, şunları söyledi:

"Hep daha iyi olmak ve bana verilen bu imkanların karşılığını en iyi şekilde verebilmek için çalışacağım. Gelecek yıl yapılacak Dünya Şampiyonası'nda madalya alarak yükselişimi sürdürmek istiyorum. 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Küba adına yarışmıştım. Annem dışında Küba'dan arayıp tebrik eden kimse olmadı, o da ağlamaktan konuşamadı zaten."

Guliyev: "Bir dahaki sefere de madalya olur inşallah"

Olimpiyatta erkekler 200 metrede final koşarak, 20.43'lük derece ile 8. sırada yer alan Ramil Guliyev de kariyerinin en iyi derecesine imza attığını belirterek, "2008 Pekin Olimpiyatları'nda Azerbaycan adına yarışmış, yarı final koşmuştum. Bu kez final koştum. Bir daha ki sefere de madalya olur inşallah." dedi.