Madalyası elinden alınan sporcu için araştırma komisyonu

Doping yaptığı gerekçesiyle kazandığı bronz madalya elinden alınan halterci Artıkov hakkında ülkesi Kırgızistan'da araştırma komisyonu kurulacak.
Madalyası elinden alınan sporcu için araştırma komisyonu

Kırgızistan Beden Eğitimi ve Spor Ajansı Müdürü Kanat Amankulov, 2016 Rio Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan halterci İzzat Artıkov'un madalyasının, doping nedeniyle iptal edilmesi ile ilgili araştırma komisyonun kurulacağını bildirdi. 

Amankulov, Rio 2016'da doping testini geçemeyen 22 yaşındaki sporcu Artıkov'un madalyasının iptal edilmesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), halterde 69 kiloda bronz madalyaya ulaşan Artıkov'un doping testinin pozitif çıktığını duyurdu. Sporcumuz, oyunlardan ihraç edildi ve madalyası iptal edildi. Biz de araştırma komisyonunu kuracağız." ifadeleri kullanıldı.

2016 Rio Olimpiyatları'na 16 sporcuyla katılan ve tek madalya sahibi olan Artıkov, doping nedeniyle ülkesini hayal kırıklığına uğratırken, hükümet tarafından kendisine verilmesi beklenen iki daire, araba ve para ödülünden de mahrum kalmış olacak.