Maden faciası 19’uncu gününde

Siirt'in Şirvan ilçesinde bir bakır madeninde meydana gelen heyelan sonucu göçük altında kalan 16 işçiden ulaşılamayan 4 işçinin kurtarılması için çalışmalar 19'uncu gününde devam ediyor.
Maden faciası 19’uncu gününde

AFAD ekipleri, bölgedeki kar yağışı ve sise rağmen 4 işçiye ulaşmaya çalışıyor.

Şirvan ilçesi Maden köyündeki bir bakır madeninde 17 Kasım'da meydana gelen heyelanda 16 işçi göçük altında kalmıştı. Yaşanan facianın ardından bölgeye Siirt, Batman, Diyarbakır, Van, Erzurum, Ankara ve Konya'dan AFAD ekipleri sevk edilerek, işçilerin kurtarılması için çalışma başlatılmıştı. Çalışmalar çerçevesinde, 12 işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Halen göçükte bulunan 4 işçinin kurtarılması için de çalışmalar sürüyor. AFAD ekipleri, bölgede dün akşam kar yağmasına, bugün de yoğun sis olmasına rağmen çalışmalarına devam etti. Siirt Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Cahit Akkoyun, çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, toprak altında kalan işçilerin çıkarılması için yoğun bir gayret gösterildiğini söyledi. Göçük sahasındaki arazinin çok çetin olduğunu ve çalışmaların güçlükle yapıldığını aktaran Akkoyun, "Çalışmaların durdurulduğu yönünde yapılan yanlış ithamlara kamuoyunun itibar edilmemesi gerekir. Aksine dün akşam toprak kayması olması oldu, kar ve sise rağmen tüm ekiplerin çalışmalarında aksama olmadan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Öte yandan, göçük sahasında kurulan Başbakanlık MOBİL Koordinasyon Aracı vasıtasıyla çalışmalar yakından takip ediliyor. AFAD ekipleri, göçük sahasında sessiz bekleyişlerini sürdüren göçük altındaki işçilerin ailelerine günlük yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Kızılay Şubesi ekipleri de facianın yaşandığı bölgede kurduğu çadırda, bekleyen vatandaşlara sıcak aş ikramında bulunuyor.

Çalışmaları engelleyen büyük ölçekli kayalar ise dinamitlerle patlatılarak, işçilere ulaşılmaya çalışılıyor.

Maden faciası 19’uncu gününde