Maden ocağında kaza

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında tavandaki kayanın düşmesi sonucu 11 işçi yaralandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, olaya ilişkin yaptığı açıklamada göçük altında kalan 3 işçinin kurtarıldığını söyledi.
Maden ocağında kaza

Manisa'nın Soma ilçesinde bir kömür madeninde tavanın çökmesi sonucu 11 işçinin yaralandığı bildirildi.

Soma Kömür İşletmelerine bağlı Işıklar Madeni'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle tavan çöktü.

Kazada ilk belirlemeye göre 11 işçi yaralandı. Mesai arkadaşlarının çabasıyla göçüğün altından çıkarılan madenciler, ambulanslarla Soma Devlet Hastanesine kaldırıldı.

"Çalışmalarımız sürüyor"
Manisa Valisi Ahmet Deniz de yaptığı açıklamada, madendeki göçük sonucu yaralanan 11 işçinin ivedilikle hastaneye kaldırıldığını belirterek, "İlk aldığımız bilgilere göre 11 işçimiz yaralandı, ciddi bir yaralımız yok, hayati tehlikeleri görünmüyor. İçeride mahsur kalan işçimiz de bulunmuyor." dedi.

Valisi Deniz, daha sonra yaptığı açıklamada ise “Bize gelen ilk bilgiye göre madende küçük çaplı bir göçük meydana geldi. Çok şiddetli bir göçük değil. 7 işçimiz mahsur kalmıştı. İşçilerimizden 4’ü kurtarılarak hastaneye götürüldü. Bu işçilerimizden 3’ü taburcu edildi. 1 işçimizin ise tedavisi sürüyor. Göçükte bulunan 3 işçimizle de irtibatımız kuruldu. Çok şükür hayati tehlikeleri yok. Çalışmalarımız sürüyor. Kısa süre içerisinde göçükteki diğer işçilerimizi de çıkaracağız inşallah” dedi.

Bakan Dönmez'den açıklama
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kazaya ilişkin, "Can kaybı söz konusu değil. Arkadaşlar da ekip de orada, yaralıları kurtarmaya çalışıyorlar." dedi.

Bütçe konuşmasını yaptıktan sonra kendisine ulaşan yeni bilgileri paylaşan Dönmez, "Soma'daki kazada tavan çökmesi nedeniyle üç işçi mahsur kalmış durumda. İşçilerle irtibat kuruldu. Ölüm yok hamdolsun. Muhtemelen bir yaralanma söz konusu. İşçilerin bulundukları yerden kurtarılma çalışmaları da devam ediyor. 1,5 metre kadar yaklaşılmış." açıklamasını yaptı.

Bakan Dönmez, daha sonra yaptığı açıklamada göçük altında kalan 3 işçinin kurtarıldığını söyledi.

Vali doktorlardan bilgi aldı
Kazanın ardından yaralıların sevk edildiği Soma Devlet Hastanesine gelerek hastane yetkililerinden bilgi alan Deniz, gazetecilere açıklama yaptı.

Deniz, ocakta mahsur kalan 3 işçinin kurtarıldığını belirterek, "Arkadaşlarımız 3 madencimizi az önce aldılar, sağlıkları gayet iyi. Ben de kendileriyle telefonla görüştüm. Onları bekliyoruz herhangi bir sıkıntıları yok." dedi.

Göçüğün "Islak kömür kayması" olarak tabir edilen bir nedenden kaynakladığını dile getiren Deniz, şu değerlendirmede bulundu:

"Çalışma sırasında kömürde ıslaklıkla göçük meydana geliyor. O sırada 3 madencimiz mahsur kalıyor. Onları kurtarmaya giden 4 madencimiz de göçüğe maruz kaldılar. Onlar ilk etapta hastaneye getirildi, 3'ü zaten taburcu edildi. Birinin ayağında zedelenme var, o hastanemizde tedavi görüyor. Diğer mahsur kalan 3 madencimizi bekliyoruz, herhangi bir sıkıntıları yok geçmiş olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan kazayı haber alan madenci yakınları, Soma Devlet Hastanesine geldi. Madenciler Veysel Karaduman, Halil İbrahim Yıldız, Fırat Özdemir'in Soma Devlet Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Eşinden haber alamadığını belirten bir madenci yakını da "Kaza nasıl olmuş bir bilgim yok. Yaralanan kişi benim eşim. Bu firmada uzun süredir çalışıyordu. Saat 2'de evden işe gitmek için çıktı ama mesaisi 3'te başlıyordu. Bu saatte işe başlayan madencilere 'paşa vardiyası' derler. Bana da komşum söyledi ondan haber aldım." dedi.