Mağdur mühendis bakkalda çalışıyor

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu olan ve 2010 KPSS'de 87,5 puan alan ancak atanamayan 2 çocuk annesi Sibel Şenyılmaz eşinin işlettiği bakkalda çalışıyor.
Mağdur mühendis bakkalda çalışıyor

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan ve 2010 KPSS'de 87,5 puan alan ancak atanamayan 2 çocuk annesi Sibel Şenyılmaz, aile bütçesine katkı amacıyla Manisa'nın Turgutlu ilçesinde eşinin işlettiği bakkalda çalışıyor.

Şenyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakülteden 1994 yılında mezun olduğunu ve KPSS'ye hazırlandığını söyledi.

Sınavda yüksek puan alabilmek için dershaneye gittiğini ve atanabilmek için elinden geleni yaptığını anlatan Şenyılmaz, 2010 yılında yapılan KPSS'de 87,5 puan aldığını belirterek, "Ama ne hikmetse atanamadım. Sonradan duyduk ki bir sürü olay olmuş. Problemler yaşayınca artık atanacağıma inancım da kalmadı" diye konuştu.

Şenyılmaz yıllarca ücretli öğretmenlik yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tek hayalim mesleğimi yapmaktı, kamu personeli olmaktı. Çok uğraştım ama demek ki uğraşmakla, çabayla olmuyor, bir yerlere gelinmiyor. Ona inandım artık. Geçen yıl da KPSS'ye girdim, 86 puan aldım ancak daha önce yaşadığım olayın üzerimde oluşturduğu etkiden belki de umutlu değilim."

Yaşadığı zor süreçte ailesinin desteğini gördüğünü belirten Şenyılmaz, "Ailem her zaman yanımda oldu. Destek ve moral vererek benim üzülmeme engel olmak istediler" dedi.

Mühendislik hayalini gerçekleştiremeyen ve eşinin işlettiği bakkalda çalışarak aile bütçesine katkı sağlayan Şenyılmaz, KPSS soruşturmasındaki sürece göre hakkını aramak için hukuki girişimde bulunacağını söyledi.