''Mağlubiyetten dolayı hayal kırıklığına uğradım''

Tudor: "Ligde tutunmamız için daha çok savaşmamız, daha çok mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.
''Mağlubiyetten dolayı hayal kırıklığına uğradım''

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında sahasında Medipol Başakşehir'e 2-0 mağlup olan Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Igor Tudor, "Ligde tutunmamız için daha çok savaşmamız, daha çok mücadele etmemiz gerekiyor." dedi.

Tudor, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, mağlubiyetten dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Medipol Başakşehir'in çok iyi oynadığını ifade eden Tudor, "Bugün lig sıralamasında neden liderler onu bir kez daha kanıtladılar. 8 maçta 4 gol yiyen bir takım vardı karşımızda. Bugün çok iyi oynadılar, dolayısıyla hak etmedik galibiyeti. Hafta boyunca çok iyi çalıştık, çok iyi antrenmanlar yaptık, maça çok iyi hazırlandık ama bugün bunları sahaya yansıtamadık. Kardemir Karabükspor olarak bizim biraz daha savaşmalıydık. Ligde tutunmamız için daha çok savaşmamız, daha çok mücadele etmemiz gerekiyor. Fakat bugün bunu başaramadık." diye konuştu.

Çalışmaya devam edeceklerini, Ceyhun Gülselam'ın takımda olmamasının kendilerini etkilediğini vurgulayan Tudor, şunları aktardı:

"Medipol Başakşehir önde ekstra işler yapmadı ama çok az hata yapan oyuncuları var. Hata yapmadıkları için 8 maçta 4 gol yediler. Dolayısıyla çok katı sağlam bir takımlar, bunu açmak da kolay olmuyor. Ayrıca çok şahane bir penaltı kararıyla da gol attı Medipol Başakşehir, yapabildiğimizin en iyisi buydu bugün. Penaltı pozisyonunu tam olarak göremedim ama doğru olmadığını düşünüyorum. En iyi hakemler bile hata yapabiliyorlar yeri geldiğinde. Normal bir karar olarak görüyorum."

Avcı: "Hafta hafta düşünüyoruz"

Medipol Başakşehirspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da Kardemir Karabükspor'un çok iyi bir takım olduğunu belirtti.

Karabük'ün zor bir deplasman olduğunu ve burada maç kazanmanın kolay olmadığını anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Maçtan önceki planımız, rakibin kalecisinden oyunu başlatıp yönlendirmeyi doğru yapıp, rakibin bütün hücum opsiyonlarını sol taraftan çıktığında buraya baskı, kademeli destek yapmak ve sonrasında da geçişlerde veya set oyununda pozisyonlar bulmaktı. Rakibi merkeze oynatıp, merkezde baskı yapıp pozisyonları yakalamaktı. İlk 45 dakika çok doğru çıktı bizim için. İlk 45 dakika iki takım adına çok keyifli bir maç vardı. 60. dakikada oyun elimizin altında gitti, rakip hamleler yaptı, oyuna biraz daha genişlik verdi. Çok daha fazla orta gelmeye başladı kalemize, burada savunma doğru durdu. Bir tane kafa vurdurduk, kalecimiz doğru çıkışlar aldı, merkezden bir vuruş yaptırdık."

Koşu mesafesi en yüksek takımların karşı karşıya oynadığını kaydeden Avcı, "Keyifli bir maç oldu, bu zor deplasmandan kazanıp dönmek çok iyiydi. Son 4 deplasmanda 10 gol attık, gol yemedik. Bu son derece önemli. Biz bu yola çıkarken şampiyonluk hikayesiyle çıkmadık. Hafta hafta düşünüyoruz. 2,5 senedir istikrarlı bir şekilde gelişiyoruz. Geçen hafta Atiker Konyaspor maçına çalıştık onu kapattık, Kardemir Karabükspor'a çalıştık karşılığını aldık. Haftaya da Akhisar maçına çalışacağız. Bütün resme bakmıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin Emre Belözoğlu'nun ikinci yarı oyundan çıkarılmasını sorması üzerine Avcı, "Adalesinde bir sertlik vardı. Oyunda 2-0'dı bu riski almak istemedik. Bizim için çok değerli bir oyuncu. Zaten ikici yarı oyunun içinde olabilseydi, oyun 60'tan sonra geçişlerdeki kaybettiğimiz toplarla daha çok atak sonuçlandırma şansımız olabilirdi." yanıtını verdi.