"Mağmat Boğazı" turizme can katacak

Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarih, deniz, dağ ve yayla turizmine yönelik birçok alternatifi bir arada barındıran Trabzon'da, Ortahisar Belediyesince turizm çeşitliliğinin artırılması amacıyla proje hazırlandı- Ortahisar Belediye Başkanı Genç:- "Birçok
"Mağmat Boğazı" turizme can katacak

TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Mağmat Boğazı'ndaki 600 dönümlük alanda uygulanacak projeyle turizm çeşitliliğinin artırılması hedefleniyor.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarih, deniz, dağ ve yayla turizmine yönelik birçok alternatifi bir arada sunan Trabzon'da, Ortahisar Belediyesince turizmi canlandırmaya yönelik "Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi" hazırlandı.

Proje kapsamında Mağmat Boğazı'nda Hazine'ye ait 600 dönümlük ait alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, Ortahisar Belediyesine tahsis edildi. Ortahisar Belediyesince, tasarım çalışmaları süren proje kapsamında Mağmat Boğazı'nda kent ve bölgenin turizmine katkı sağlayacak yeni turizm aksı oluşturulması hedefleniyor.

Yaklaşık 3 yıllık süreci kapsayacak projede ahşap yürüyüş yolları ile dinlenme alanlarının yanı sıra doğal çocuk oyun alanları, seyir terasları, gözlem noktaları, kademelendirilmiş yollar, telesiyej, dağ kızağı ve spor tesisleri de yer alıyor.

- "Turizmde çeşitlilik önemli"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'da turizm çeşitliliğini ortaya çıkarmak için ilk defa çok amaçlı turizm konseptine uygun proje hazırladıklarını söyledi.

Projenin Trabzon ve bölge turizmi açısından önemli olduğuna dikkati çeken Genç, "Mağmat Boğazı ile Geçit köyü arasında yer alan, şehrimizin turizmine can katacak çok boyutlu bir proje olacak. Birçok turizm çeşidinin içinde yer alacağı, ihtiyaçlara cevap verebilecek çok güzel bir eser tasarlıyoruz. Projemiz, şehir turizmine can katacak diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Genç, turizmde çeşitliliğin önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Projemiz de tam buna cevap verebilecek nitelikte olacak. Bu amaçla ahşap yürüyüş yolları, doğal çocuk oyun alanları, seyir terasları, gözlem noktaları, ahşap dinlenme alanları, kademelendirilmiş yollar, telesiyej, dağ kızağı ve spor tesisleri gibi, ziyaretçilerin zamanlarını oldukça keyifli ve verimli değerlendirecekleri alanlar yapmayı öngörüyoruz. Ulaşımla ilgili yol planlamalarımız devam ediyor. Gerek kara ulaşımı gerekse teleferik gibi hava ulaşım imkanlarıyla ilgili değerlendirmelerimiz devam ediyor."

- "Çevreyle ilgili hassasiyetlere büyük bir özen göstereceğiz"

Sivil toplum kuruluşları, yöre halkı ve konunun uzmanlarıyla sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını, kent paydaşlarının katılımını önemsediklerini dile getiren Genç, bütün işlemleri istişare ederek, sorarak yapacaklarını vurguladı.

Genç, projenin doğaya zarar vermeden, çevre hassasiyetleri gözetilerek yürütüleceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tabii ki bütün bu fonksiyonları yaparken asla doğayı tahrip etmeyen, doğayla bütünleşik çok güzel bir proje yapmaya özen göstereceğiz. Her yaş grubundan ziyaretçilerin ve turistlerin istifade edebileceği çok güzel bir konsept hazırlıyoruz. Çocuklar, gençler ve yaşlılar için birçok hizmet ünitesi yer alacak. Yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek bir cazibe merkezi olacak. Temel hedefimiz, turistlerin şehrimizde daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak ve bunun doğal sonucu olarak da ekonomik anlamda daha fazla girdi sağlanmasıdır."

Bölge sakinlerinin de yöresel tarım ürünlerini, el sanatlarını ve hayvansal gıdalarını satışa sunabilecekleri alanların olmasına da özen göstereceklerini belirten Genç, böylece yöre halkına da yeni gelir kaynağı kapısının aralanmış olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: