Mahmut Demir demokrasi nöbetinde konuştu

Eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, "Tarih kahramanları "kahraman', vatan hainlerini de "hain" olarak yazar ve unutmaz" dedi.
Mahmut Demir demokrasi nöbetinde konuştu

Eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, "Tarih kahramanları "kahraman', vatan hainlerini de "hain" olarak yazar ve unutmaz" dedi.

Memleketi Amasya'nın Suluova ilçesinde düzenlenen demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada Amasya Şeker Fabrikası ile Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde yöneticilik yaptığı döneme istinaden kendisine de kumpas kurulduğunu anımsatan Mahmut Demir, "Sırf taleplerini karşılamadığım için baskılarına, soruşturmalarına, iftiralarına, sahte bilgi ve belgelerle kumpas kuran fakat bugün itibarıyla hiç birinin devlette kalmadığı şerefsiz FETÖ örgütü elamanları, polisi, savcısı ve müfettişi ile bizimde üstümüze gelerek yıllarca süren haksız bir yargılama ile karşı karşıya bırakıldık. Değerli dostlarım, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Genelkurmay Başkanımıza velhasıl devletimizin her noktasına kadar sokulmuş bir ihanet çetesinin, memleketini, bayrağını, ezanını seven vatanperverleri çeşitli entrikalarla suçlayıp görevlerinden uzaklaştıran, iftira ve ellerindeki gazete ve televizyonlarla itibarsızlaştıran bu hayasız çeteye karşı direnmekte hepimiz büyük zorluklar çektik. Amma baş eğmedik. İsteklerini yerine getirmedik. Alçaklıklarına alet olmadık. Başında bulunduğumuz kurumlar ve çalışan kardeşlerimiz zarar görmesin diye fedakarlık yaptık. İstifa ettik. Birçoğunuzun halen bana sorduğu "neden ayrıldınız?" sualinin cevabı bugün geldiğimiz noktadır. Bizler için makamlar ve koltuklar önemli değil, memleketimize ve sizlere emeğimiz, hakkımız varsa helal olsun" diye konuştu.

Demir şöyle devam etti: "Bu satılmış hainlerin, milletimizin duygularını, malını mülkünü kemiren bu sahtekarların buralara nasıl geldiğini, neden mani olunmadığını tartışmaya açacak değilim. Sayın Cumhurbaşkanımızın da Yenikapı mitinginde belirttiği üzere siyaset kurumunun, devletin kurum ve kuruluşlarının, vatandaş olarak bizlerin, şapkamızı önümüze koyarak bir öz eleştiri yapma zamanımızın gelip de geçtiğini düşünmekteyim."

15 Temmuz'da yapılan hain kalkışmada yitirilen şehitlere yüce Allah'tan rahmet, tankların, ağır silahların önüne siper olan kahraman gazilere minnet ve acil şifalar dileyen Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Demir, "Hepimiz 15 Temmuz'daki o karanlık geceden sonra birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde devletimize, hükümetimize ve cumhuriyetimize sahip çıktık. Dünyaya bir kez daha Türk milletinin kim olduğunu gösterdik. Dünyanın değişik bölgelerinde defalarca Türk bayrağını göndere çektirmiş, İstiklal Marşımızı söyletmiş bir evladınız olarak milletimle, sizlerle gurur duymaktayım. Allah hepinizden razı olsun. FETÖ denilen silahlı terör örgütü ülkemizin tüm askeri, yargı ve idari stratejik kurumlarına sızarak 15 Temmuz gecesi Türkiye'yi bölmek, parçalamak ve işgal etmek istemiş, yüzlerce vatandaşımızı şehit etmiş binlerce vatandaşımızı da yaralamıştır. Milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Cumhurbaşkanı'nın kaldığı oteli, Genelkurmay karargahını, Ankara Özel Harekat Dairesi'ni ve emniyet müdürlüğünü bombalayan, tanklarla halkın üzerine yürüyerek haince kurşunlayan bu terör örgütünü huzurlarınızda esefle kınıyorum, lanetliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye, şanlı ordumuza, kahraman polislerimize, darbe girişimi karşısında yılgınlık göstermeden dimdik durarak milletimizle birlikte bu kara geceyi aydınlığa çevirdikleri için sonsuz şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Tarih kahramanları kahraman, vatan hainlerini de hain olarak yazar ve unutmaz" ifadelerini kullandı.

Mahmut Demir demokrasi nöbetinde konuştu

Kaynak: