Mahsun Kırmızıgül'e şok üstüne şok! Tazminat davası açıldı...

25 Ocak çarşamba günü itibariyle vizyona giren Mahsun Kırmızıgül'ün son filmi Vezir Parmağı gişede büyük şok yaşamasına karşılık birde davalık oldu..
Mahsun Kırmızıgül'e şok üstüne şok! Tazminat davası açıldı...

Şarkıcı Turabi Yıldırım, Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı "Vezir Parmağı" filminde kendisine ait "Soy Babam" isimli eserini, "Tavuklarım Var" adı altında izinsiz kullandığını öne sürerek mahkemeye başvurdu.

Yıldırım adına İstanbul 3. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne bir dilekçe vererek dava açan Avukatlar Haydar Keskin ve Murat Koç, MESAM’da müvekkilleri adına kayıtlı olan "Soy Babam" isimli eserin Boyut Müzik Film ve Yapım San. ve Tic. A.Ş.’nin yapımcılığını, Mahsun Kırmızıgül’ün senaritsliğini ve yönetmenliğini yaptığı "Vezir Parmağı" isimli filmde izinsiz olarak kullanıldığını savundular.

Yıldırım, Vezir Parmağı filminin senaristi, yönetmeni ve oyuncusu Mahsun Kırmızıgül ve filmin yapımcısı Boyut Film A.Ş. hakkında, 100 bin lirası maddi, 50 bin lirası da manevi olmak üzere toplam 150 bin liralık tazminat davası açtı.

MALİYETİNİ BİLE KARŞILAYAMADI

Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği, başrolünü oynadığı, müziklerine de imza attığı ve Ocak ayı sonunda vizyona giren filmi Vezir Parmağı, 14 milyon liraya mal oldu.

Ancak filmin vizyona girmesinin üzerinden 5 hafta geçmesine rağmen, Vezir Parmağı, bırakın kar elde etmeyi, maliyetini bile karşılayamadı.

KAZANÇTAN ÇOK ZARAR GETİRDİ

5 hafta içerisinde 663.622 seyirciye ulaşan filmin toplam gişe hasılatı ise 7.811.712,00 lirada kaldı. Durum böyle giderse Mahsun Kırmızıgül'ün Vezir Parmağı, Kırmızıgül'e kazançtan çok zarar getirmiş olacak.