Makam aracı, şehit torununa sünnet arabası oldu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, makam aracını FETÖ'nün darbe girişiminde darbecilere karşı direnirken tankın üzerinden düşerek şehit olan Zekeriya Bitmez'in sünnet olan torununa tahsis etti
Makam aracı, şehit torununa sünnet arabası oldu

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, makam aracını Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde darbecilere karşı direnirken tankın üzerinden düşerek şehit olan Zekeriya Bitmez'in sünnet olan torunu için tahsis etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hacı Uğur Polat, makam aracının FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda darbecilere karşı direnirken tankın üzerinden düşerek şehit olan Zekeriya Bitmez'in, 3 yaşındaki torunu Yasin Efe Bitmez için "sünnet arabası" olarak kullanılması talimatını verdi.

Makam aracıyla kent merkezinde tur atan Yasin Efe, Polat ile Malatya Hayvanat Bahçesi'ni gezdikten sonra sünnet töreninin yapılacağı kent merkezindeki salona geldi.

Sünnet törenine de katılan Başkan Hacı Uğur Polat, burada yaptığı konuşmada Yasin Efe'nin dedesinin şehit olduğunu anımsatarak, "Efe şimdi küçük ama ileride daha iyi anlayacak, dedesi Zekeriya 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı sokağa çıktı. İstanbul'da yiğitçe darbeci hainlerin planlarını altüst etmek için meydana indi. 251 şehidimizden biri de Zekeriya Bitmez." dedi.

Sünnet törenine aile yakınlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: