Erol Çimen

Erol Çimen

Makasçılar

Makasçılar

Kıymetli okurlarım trafik kuralları herkesin uyması gereken kurallardır. Hiç kimse ben yaptım oldu diyemez. Hiç kimse kafasına göre kural koyamaz.
 
Türkiye’de araç sayısı arttı. Yollar kalabalık trafik yoğun fakat insanlarda sabırsız. Kardeşim hızlı ile yavaş arasında 10 dakika oynar. 10 dakika varacağın yere geç varsan ne olur. “Acele eden ecele gider”. Yazık değil mi malına ,yazık değil mi canına. Karşındakinin malına canına acımıyorsan, kendi malına canına da mı acımıyorsun?
 
Trafik ne diyor? Sinyal yakmadan arkanı kontrol etmeden ani şerit değiştiremezsin. Peki Ey Makas atan kardeşlerim siz ne yapıyorsunuz? Bırak sinyal yakmayı önünüzdeki ve arkanızdaki seyir halindeki araçları haberdar etmeyi, siz araçların sağından ve solundan habersiz geçiyorsunuz.
 
Araç takip mesafesinden haberiniz yok. Şoförlüğü sadece gaza basmak olarak görüyorsunuz. Şoförlük aracı bilinçsizce süratlendirmek değil, güvenli bir biçimde durdurabilmektir. Sizin derdiniz varsa gaz, yoksa gaz. Trafik kurallarını hiçe sayıyorsunuz. Ben sizin psikolojinizin bozuk olduğu kanaatindeyim. Siz direksiyona oturunca kendinizi trafik canavarı sanıyorsunuz. Sizin acil bir psikologa gitmeniz lazım.
 
Eskiden ehliyete müracaat ederken en son rapor psikolog dan alınırdı. Psikolok seni içeriye alır sana bağırır çağırırdı. Senin sinirlendiğin zaman ne yapacağını ölçer , ona göre sana rapor verir veya vermezdi. Psikolog dan rapor almak çok zordu. Ama şimdi parayı basan şoför kursundan ehliyetini alıyor. Ondan sonra şoför olamayacak insanlar trafiğe çıkıyor. Bu makas atanlar yollarda trafik terörü estiriyorlar. Bunların dağdaki teröristten bir farkı yok. Onlar silahla öldürüyorlar, bunlar araçla öldürüyorlar.
 
Hükümetin bu konuya parmak basıp acil tedbirler alması lazım. Bu iş para cezası ile çözülmez. Makas atanın ehliyetini iptal edeceksin. Daha sonra da ciddi bir  doktor kontrolu neticesinde rapor vereceksin. Değilse yollar bunlar sayesinde kan gölü oluyor. Makas atanların ehliyetini elinden alınca, ikinci ehliyeti bunlara çok zor vereceksin. Aracının trafik sigortasını normal sigortanın 3 katı yapacaksın ki bu işi bir daha yapmasınlar.
 
ALLAH hepimizi makas atanların şerrinden korusun. Amin.
Selam ve Dua İle.                                                                            

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR