Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov’dan Altındağ’a ziyaret

Resmi ziyaretler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov, Altındağ'ı da ziyaret...
Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov’dan Altındağ’a ziyaret

Resmi ziyaretler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov, Altındağ'ı da ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Ivanov ve eşi Maya Ivanov, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından Hamamönü'nde karşılandı.

Ankara'da bulunan Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov, eşi Maya Ivanov ile birlikte Altındağ'ı ziyaret etti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Cumhurbaşkanı Ivanov ve beraberindeki heyete önce Altındağ'ın ve Hamamönü'nün tarihi hakkında kısa bir bilgi verdi. Bölgenin kültürel ve sanatsal dokusundan oldukça etkilenen Makedon konuklar, Hamamönü Sanat Sokağı'nda bulunan sanat atölyelerini de gezdi. Burada ebru çalışması yapan Cumhurbaşkanı Ivanov, keyifli dakikalar geçirdi. First Lady Maya Ivanov ise, kendisinin de bir önceki ziyaretinde yine aynı atölyede ebru çalışması yaptığını söyledi. Heyet daha sonra İstiklal Marşı'nın yazıldığı Mehmet Akif Ersoy Evi'ni ve Taceddin Dergâhı'nı gezdi.

Makedon Cumhurbaşkanı ve eşinin Hamamönü'ndeki bazı konakları Türkçe telaffuz etmesi ve kendilerine ilgi gösteren vatandaşlarla Türkçe selamlaşmaları da dikkatlerden kaçmadı. Bu bölgenin kendi kültürleriyle büyük benzerlik gösterdiğini ifade eden Maya Ivanov, Makedon ve Türk kültürleri ve dilleri arasında oldukça büyük benzerlikler olduğuna dikkati çekti. Kabakçı Konağı'nda çay molası veren heyet, daha sonra Hamamarkası'na geçti. Hamamarkası bölgesinde de restore edilen sokaklarda kısa bir gezinti yapan Cumhurbaşkanı Ivanov, eşi ve beraberindeki heyet, kısa bir süre önce kültür sanat evi olarak hizmete açılan Mevlevihane'yi de ziyaret ederek mini bir ney konseri dinledi.

Cumhurbaşkanı Ivanov, "Eşim daha önce Hamamönü'nü ziyaret etmişti ve bana bu bölgeyi ne kadar beğendiğinden ve ne kadar güzel ağırlandığından bahsetmişti. Bizde bir söz vardır. Bir yere insan ilk gittiğinde meraktan gider. İkinci gittiğinde ise çok sevdiği için gider. Üçüncü kez gittiğinde ise artık alışkanlıktan gider. Burası bizim için alışkanlık oldu. Bu güzel bölgeyi turizme kazandıran ve tarihi değerlere sahip çıkan, her ziyaretimizde beni ve eşimi çok iyi karşılayan Sayın Başkan'a teşekkür ederiz" dedi.

İHA