Makedonya'da terör operasyonu

Makedonya'da terör operasyonu

Makedonya'da, başkent Üsküp ve Kalkandelen şehirlerinde düzenlenen terör operasyonlarında Suriye ve Irak'taki savaşlara katıldıkları gerekçesiyle 4 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Dejana Nedelykoviky, düzenlediği basın toplantısında, Suriye ile Irak'taki savaşlara katıldıkları iddiasıyla Üsküp'te 3, Kalkandelen'de 1 kişinin gözaltına alındığını, 3 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldığını ifade etti.

Bugünkü operasyonların, daha önce yapılan ''Hücre'' kod adlı operasyonun devamı olduğunu kaydeden Nedeykoviky, gözaltına alınan şüphelilerin, yaşları 23 ila 38 arasında değişen Makedonya vatandaşları olduğunu söyledi.

Ellerindeki bilgilere göre, şüphelilerin Suriye ve Irak'taki savaşlara katıldıktan sonra Makedonya'ya döndüğünü aktaran Nedelykoviky, İçişleri Bakanlığının, grubun Makedonya'da terör eylemi gerçekleştirmeyi planladığına dair herhangi bir bilgiye sahip olmadığını ifade etti.

Nedelykoviky, savaş tecrübesi olan bu kişilerin ülke ve bölge için tehdit unsuru olduğunu belirterek, operasyonlarda ayrıca bilgisayarlar, cep telefonları, telefon kartları ve üzerinde "İslam Devleti daim olsun" yazılı tişörtler ele geçirdiklerini bildirdi.