‘MAKER Çocuklar’ mezun oldu

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin bu yaz ilk kez düzenlediği "ULUTEK Maker Çocuk 2016" yaz programı sona erdi.
‘MAKER Çocuklar’ mezun oldu

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin bu yaz ilk kez düzenlediği "ULUTEK Maker Çocuk 2016" yaz programı sona erdi. Yaz programının kapanış törenine katılan öğrenciler sertifika ve madalyalarını aldı.

Görükle kampusunda faaliyet gösteren ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin "Maker Çocuk" projesi sayesinde çocuklar gelişmiş eğitim materyallerini kullanarak kabiliyetlerini keşfetti. 20 Haziran - 26 Ağustos tarihleri arasında 5 farklı atölye çalışması şeklinde verilen eğitimlerde 78 öğrenci, robotik, elektronik, lego robot, 3d tasarım, yazılım, arduino atölyelerinde kendilerine özgü projelerini gerçekleştirme imkanı buldu.

ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, maker hareketini ABD'de 2000'li yılların başlarında başlayıp son yıllarda bütün dünyada hızlı bir şekilde yayılan bir hareket olarak tarif ederek, "Bu hareket, çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından kurtararak, erken yaşta proje yapmaya teşvik eden, yeteneklerini geliştiren, bilim ve teknolojide ufuklar açan çok faydalı bir akımdır. Dünyada maker'ların ürettiği ürünlerin sergilendiği panayırlar, fuarlar düzenleniyor. Ülkemizde de ilki İstanbul'da iki yıl önce gerçekleşti. ULUTEK yönetimi olarak biz de Bursa'da ilk defa bu denli geniş bir maker programı organize ettiğimiz için mutluyuz" dedi.

Konuşmaların ardından ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, programa katılan öğrencilere teşekkür ederek sertifika ve madalyalarını verdi.

‘MAKER Çocuklar’ mezun oldu

‘MAKER Çocuklar’ mezun oldu

Kaynak: