Makyaj malzemeleri elinde sanata dönüşüyor

Makyaj malzemeleriyle resim yapan Gazzeli Desuki, Yahudi yerleşimcilerin kundakladığı evde yanarak ölen Devabişe bebeğin gülen yüzünü resmetti.
Makyaj malzemeleri elinde sanata dönüşüyor

Makyaj malzemeleri, Filistinli Halud ed-Desuki'nin elinde, bilinen kullanım amacının dışında nadide sanat eserlerine dönüşüyor.

Gazze'nin güneyinde yaşayan 27 yaşındaki Desuki, 3 yıldan beri kozmetik ürünleri kullanarak resim yapıyor. Genç kızın yaptığı son resimler arasında Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinlilere ait bir evin Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu yanarak hayatını kaybeden 18 aylık Ali Devabişe'nin gülümseyen yüzünün yansıtıldığı bir resim de bulunuyor.

Gazze'deki El-Aksa Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 2013 yılında mezun olan Desuki, tablolarında makyaj malzemelerini kullanan ilk Arap sanatçılardan birisi olduğunu ifade etti.

Devabişe bebeğin tablosunu gösteren Desuki, "Yahudi yerleşimciler bu bebeğin yüzünü yaktı. Ben ise makyaj malzemesiyle yaptığım bu resimle yakılan bu yüzün güzelliğini yansıtmak istedim" dedi.

Mezun olduğundan bu yana 11 toplu resim sergisine katılan Desuki, ileride kendi sergisini açmayı hedeflediğini belirtti. Desuki, Gazze'de yaşadıkları sıkıntıların kendilerinde yeni fikir ve yeteneklerin doğmasına, duygularını, düşüncelerini anlatacak yeni yollar bulmalarına sebep olduğunu ifade etti.