Malcorra, Arjantin İslam Merkezi’nin iftarına katıldı

Arjantin Dışişleri Bakanı Malcorra, ülkedeki Müslüman toplumu temsilcilerini bir araya getiren iftara katıldı.
Malcorra, Arjantin İslam Merkezi’nin iftarına katıldı

Arjantin Dışişleri Bakanı Susana Malcorra, ülkedeki Müslüman toplumu temsilcileri ve bürokrasiyi bir araya getiren iftar organizasyonuna katıldı.

İftar organizasyonu, Başkent Buneos Aires’teki Dışişleri Bakanlığı’na bağlı tarihi San Martin Palas’ta gerçekleştirildi. Program, Arjantin İslam Merkezi Müftüsü Şeyh Abdel Nabi El Hefnevi’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Davetlileri “Selamun Aleykum” diyerek selamlayan Malcorra, farklı dini gruplardan temsilcilerin de buluştuğu iftar organizasyonuna katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Arjantin’in tüm dünyadan bir çok halkı temsil eden bir ülke olduğunu vurgulayan Malcorra, “Bunun önemli bir kısmını da İslam ülkelerinden gelenler oluşturuyor. Arjantin’de bulunan Müslüman toplum da, sosyal yapıyı oluşturan en önemli unsurlardan biridir.” şeklinde konuştu.

Arjantin İslam Merkezi Başkanı Anibal Beşir Bekir de AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam Merkezi’nin ilk kez Arjantin Dışişleri Bakanlığı ile iftar organizasyonunu birlikte düzenlediğini söyledi.

Ülkedeki Hristiyan ve Yahudi toplumunun temsilcilerinin de yer aldığı iftar programına, bürokrasiden birçok ismin yanında Arjantin hükümetinin Yahudi kökenli Çevre Bakanı Sergio Bergman katıldı.

Arjantin'de 500 binden fazla Müslüman yaşıyor

İftar programına Azerbaycan, Filistin, Katar, Lübnan, Macaristan Büyükelçileri başta olmak üzere birçok ülkenin üst düzey katılım gösterdiği kaydedildi.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Arjantin İslam Merkezi'nde Ramazan ayı için görevlendirdiği imamlar ve Türk toplumundan temsilciler de iftardaydı.

Çoğunluğunu Suriye ve Lübnan kökenlilerin oluşturduğu Müslüman nüfusunun 500 binden fazla olduğu ülkede Arjantin İslam Merkezi’nin 85 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğü belirtiliyor.