Maltepe, Muharrem ayına hazır

Maltepe Belediyesi, her sene olduğu gibi bu sene de Muharrem ayına yönelik bir dizi program hazırladı.
Maltepe, Muharrem ayına hazır

Maltepe Belediyesi, her sene olduğu gibi bu sene de Muharrem ayına yönelik bir dizi program hazırladı. Bu sene bir ilki de gerçekleştirecek belediye, Muharrem boyunca dergâhlara geziler düzenleyecek.

Maltepe Belediyesi, Hz. Muhammed'in torunu ve dördüncü halife Hz. Ali'nin oğlu Hz. Hüseyin ve ona bağlı 72 kişinin 10 Ekim 680'de (Hicri: 10 Muharrem 61) Kerbelâ'da katledilmesi üzerine tutulan, yas orucu Muharrem'e yönelik bir dizi program hazırladı. Bu kapsamda 2 yıldır sürdürülen etkinlikler çerçevesinde Anadolu yakası ve Gebze'de bulunan Alevi kurum, dernek ve cemevlerine bakliyat ve aşurelik yardımında bulunulacak. Ayrıca ilçede bulunan ihtiyaç sahibi ailelere de, gıda ve aşurelik yardımı yapılacak.

Dergahlara ziyaret

Maltepe Belediyesi bu sene ayrıca Muharrem orucu boyunca, sırasıyla Garip Dede, Erikli Baba, Karacaahmet Türbesi ve Şahkulu Sultan Dergâhı'na ziyaret programı düzenleyecek. Dede rehberliğinde gerçekleştirilecek ve Şahkulu Dergâhı'nda sona erecek gezi çerçevesinde, dileyenler burada oruçlarını açıp, cem ibadetine katılabilecek.

Maltepe, Muharrem ayına hazır

Kaynak: