Ali Kaya

Ali Kaya

Malum 1128 imza

Malum 1128 imza

          Geçtiğimiz günlerde Sultanahmet meydanında yapılan canlı  bomba  saldırısını kınıyorum orada ölen Alman vatandaşı turistlerin ailelerine baş sağlığı ve  yaralananlara acil şifalar diliyorum. Ülkemiz üzerine oynanan oyunların son şekli büyük metropollerde insanlara korku vermek üzerine kurgulanan bu tip hain saldırılar bizim  birliğimizi muhafaza etmemizin önemini bir kez daha acı bir şekilde göstermektedir. Tam böyle önemli günlerde birbirimize sahip çıkmamız gerekirken bir grup sözde kendilerini  akademisyen  veya araştırmacı diye tanıtan müsveddelere Yunus Emre’nin şu güzel sözü ile cevap  vermek isterim: ’’İlim  ilim bilmektir ,  İlim kendin bilmektir ,sen kendin bilmezsen ya nice okumaktır ’’.  Bu  ülkenin sözde  Akademisyenleri ve araştırmacıları olarak kaleme alınan ihanet belgesinin altına imza atan sözde aydın geçinen zavallı insanlara da yuh size , eşinin yanında kahpece şehit edilen Binbaşı  Arslan Kulaksız  ya da hamile eşinin  ve 3 yaşındaki çocuğunun yanında şehit edilen Polis memuru Salih Eroğlu gibi yüzlerce şehidimizin canlarına kast eden  PKK’ya silahı bırak çağrısı yapmanız gerekirken okulunda okuduğunuz  nimetlerinden faydalandığınız bu aziz milletin devletine kininizi kustunuz rahatladınız mı ? O bölge insanının sağlığı için kurulmuş   Silvan’da , Silopi de , Nusaybin’de veya Sur da hizmet veren hastanelere Roket atarlarla saldıran Teröristlerin hiç mi suçu yok. Teröristler hastaneleri bombalarken niye teröristlere seslenip  masum insanların ölmesine itiraz etmediniz. İtiraz demezsiniz çünkü emir büyük yerden, itiraz  edemezsiniz çünkü kanınız buna müsaade  etmez , İtiraz edemezsiniz çünkü katran misali  hamurunuz hainlikle yoğrulmuş . Sizler bu ülkenin aydını değil bilakis örümcek kafalı yobazlarısınız. Çarli Hebdo’ya yapılan saldırıyı kınayıp , Suruç’taki  veya Ankara  garındaki saldırıları devlet yaptı diyecek kadar hainsiniz. İşte sizi tarif eden bir söz daha ‘’ Asil azmaz bal kokmaz kokarsa yağ kokar aslı ayrandır ’’ .Yahu ‘’ bu ülkenin amma çok haini varmış ‘’ sözünü de doğrulattınız tebrik ederim.

            Aklıma gelmişken malum siyasi parti başkanına bir çift sözüm var  Amerika’dan Pensilvanya’dan,  Almanya’dan veya Rusya’dan ne emirler aldın bilmeyiz ama ,  çengelli dilinden usandık rengini tüm dünya ve Türkiye biliyor senin bölgeye kardeşlik barış ve huzur istemediğin belli artık itiraf et  kurtul , yaptığın   hak arayışı değil,açıktan açığa terörü meşru gösterme çabasıdır. Dilinizden düşürmediğiniz Türkiye halkları söylemi  içinizdeki ayrılıkçı , faşizan kafatasçı olduğunuzu bu bildiri ile teyit ettiniz Türkiye halkları diye bir kavram  yoktur Laz’ı , Çerkez’i ,Kürdü ile biz biriz ve Elhamdülillah Müslüman Türk milletiyiz.           

             Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da Şehit olan  Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in  baba evini gördükten sonra yüreklerimiz burkuldu   ve Mehmet Akif’in şu dörtlüğü ile yazıma son vermek isterim. Saygılarımla

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!

Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.

Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid’i...

Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR