Ali Kaya

Ali Kaya

Malum Medyamız ve Barış

Malum Medyamız ve Barış

Biz ülke olarak savaş halinde  değiliz ama  bazı muhalefet partileri ve bazı  medya organları tarafından sürekli tekrarlanan bir Barış söyleminden  söz eder olmuşlar . Şöyle ki  seçimi kaybeden Ak parti çözüm sürecini bitirerek  barışı bozduğu söylemleri gibi asılsız iddialarla terörle mücadeleye gölge düşürecek  bu  iddiaları gündeme getirmeleri  gerçekten çok manidardır.  

Biz Türkiye  olarak PKK Terörüne  karşı 30 yıldır mücadele veren bir ülkeyiz unuttunuz mu? Basında bir babanın  şehit olan evladına vatan sağ olsun gerekirse ben de canımı vatan için feda ederim söylemi manşetlere taşınmazken HDP Eş başkanlarından Selahattin Demirtaş’ın cici gösterilmeye çalışıldığı bir medya grubu var karşımızda.

HDP’nin Eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın  PKK ya amasız şartsız silah bırakma çağrısının zamanlaması ve malum medya desteği çok önemli.  Bir hatırlayalım  7 Haziran seçimleri öncesi PKK’ya  silahı biz bıraktırabiliriz  ve barış sloganıyla halkın oylarına talip olan HDP malum gazete ve televizyonlarda bol  bol  yer bulurken  seçim  sonrası  PKK bizim çağrımızla silah bırakmaz diyerek   bu çağrıyı yapmadı ve PKK terörünü kınayamadı  ancak medyada hala boy göstermeye devam etti . Erken seçim kesinleştikten sonra  şimdi bu çağrıyı yapıyor olması gerçekten ilginç değil mi? 

Son zamanlarda aklımdan hiç çıkmayan bize ne oldu sorusu sürekli beynimi meşgul ederken. Bu gün gazetelerin   köşe yazılarına şöyle bir  göz gezdirdim herkes kendi penceresinden bakıyor  ve aşırı  bir gruplaşmanın   ortaya çıkardığı düşmanlık boyutuna ulaşan bir tablo var karşımızda .  Bu ülkede muhalefet tarafında  Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ve   Ak parti düşmanlığı  seviyesini iyice düşürmüş  devam ederken  bazı çevrelerde  kürt düşmanlığı körüklenmeye çalışılıyor. 7 haziran seçim sonuçlarını ve sonrasında  koalisyon kurulamamasının faturasını birilerine çıkarmaya çalışan yazılar kaleme alınmış  ve ak parti  düşmanlığı farklı kutupları bir araya getirmiş gözüküyor. Hemen her gün birileri Ak parti aleyhine çamur atar olmuş ve Ak parti düşmanlığı prim eder hale gelmiş. 

En ilginç olan ise Cumhurbaşkanımızın kerimeleri hakkında yapılan çirkin iftira ve karalama çalışmaları bu işin geldiği vahim noktayı göstermektedir. Çamur at izi kalsın mantığı ile Erdoğan ve ailesini itibarsızlaştırmak için iğrenç  politikalara başvurmaları gerçekten üzücüdür. Halkın % 52 sinin oyu ile seçilen Cumhurbaşkanı  sadece  Ak partinin Reisi Cumhuru değil  77 milyonun başıdır  ve o makamda kim olursa olsun yüce bir makamdır her bir ferdin buna hassasiyet göstererek davranması gerekir.  Siyasetin  ana ekseni Halkın huzur ve refahı olması gerekirken, birilerinin halkı sokağa çağırıp kargaşa çıkarma hevesinde olmaları aynı  düşmanlığın neticeleridir.

Asker ve polisimizi terörle mücadele ederken  milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek gerekir, ayrımcılık olmasına mahal vermemek  varken politika ve  oy kaygısıyla çamurlarına devam eden  muhalefet partileri daha dün çözüm sürecine karşı şartlar ileri sürerken  şimdi barış’tan bahseder olmuşlar. Daha düne kadar Türkiye’yi İran yaptırmayacağız diye slogan atanlar şimdilerde İran seviciliği üzerine konuşmaları ne kadar ilginç. Düşmanımın düşmanı dostumdur mantığı ile hareket edenler bir gün bu vebalin altında kalacaklardır. Temennimiz  medyanın yanlı haber yapmak yerine milli birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi esas alan   haberlere ağırlık vermeleridir.

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR