"Maneviyatı besliyoruz"

"Maneviyatı besliyoruz"

 Konya başta olmak üzere Türkiye’nin her köşesinde özellikle eğitim alanında yeni bir vizyon ve misyon sloganıyla yola çıkan TEYAD’ın Genel Müdürü Mehmet Emin Tekpınar, “Eğitimde 7’den 70’e herkesi içine alacak şekilde yeni bir seferberlik başlatmak ve milli manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirmek önümüzdeki dönemin en büyük hedefi olmalı” diye konuştu. 

“HEDEFİMİZ EĞİTİMDE ÖNCÜ OLMAK”

Konya başta olmak üzere Türkiye’nin her köşesinde yeni bir vizyon ve misyon için kurulan TEYAD, 7’den 70’e toplumun tüm bireylerine eğitim, yardımlaşma ve araştırma alanlarında katkı sağlıyor. Derneğin farklı alanlarda hizmetlerinin olduğunu belirten TEYAD Genel Müdürü Mehmet Emin Tekpınar, “Eğitimde öncü olmak, milli manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirmek en büyük hedefimiz” diye konuştu.

TEYAD’DA 7’DEN 70’E EĞİTİM

‘Güneşin doğuşunu görmek isteyenler geceden yola çıkanlardır’ ilkesiyle hareken eden, Konya başta olmak üzere Türkiye’nin her köşesinde yeni bir vizyon ve misyon için kurulan Tüm Eğitim Yardımlaşma Araştırma Derneği (TEYAD), 7’den 70’e toplumun tüm bireylerine eğitim, yardımlaşma ve araştırma alanında faaliyetlerde bulunuyor.  Kurulduğu günden bu yana hayırlı hizmetleri ile adından sıkça söz ettirdiklerini ifade eden TEYAD Genel Müdürü Mehmet Emin Tekpınar, “Eğitim olmadığı sürece bu toplumun ayağa kalkmayacağını anlıyoruz. Amacımız yeni doğan beşikteki çocuktan başlayıp 5 yaşından 70 yaşına hatta 100 yaşına kadar bir şeyleri dağarcığına doldurmak isteyen herkesi derneğimize davet ediyoruz” dedi.

mehmet-emin-tekpinar--(3).jpg

EĞİTİMDE ÖNCÜ OLMAK İSTİYORUZ

Derneğin eğitim, yardımlaşma ve araştırma alanlarında amaçlarının olduğunu belirten Tekpınar,  “Konya'mız başta olmak üzere Türkiye'nin her köşesinde eğitimde öncü olmak, milli manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirmek üzere beşikten mezara kadar, neye ihtiyaç duyuluyorsa onu yapmak istiyoruz. Bunun içinde Anaokulundan Üniversite'ye kadar yurt, pansiyon, evler, lokaller, açmak, yapmak, bu konuda toplumu bilinçlendirmek için sosyal ve kültürel faaliyetler içinde Kurslar, Paneller, Konferanslar, Yarışmalar, İçinde Bulunmak, Tesis Kurmak, İşletmeler gibi alanlarda faaliyet göstermek istiyoruz” dedi.

maneviyati-besliyoruz--(3).jpg

YARDIMDA FARKLI UYGULAMA

Yardımlaşma üzerinde Konya’da birçok dernek olduğunu fakat derneklerinin yardımda farklı mantığının olduğunun altını çizen Tekpınar, “Derneğimiz yardımlaşmanın farklı bir şekilde uygulamasını başlatacak, veren elin her zaman hayırlı olduğunu, maddi yardımın yanında ihtiyaç sahiplerinin gönüllerine girmek için panel, konferans, söyleşi, ziyaret programları yapmayı gaye edindik” diye konuştu.

maneviyati-besliyoruz--(2).jpg

YARINLAR İÇİN BUGÜNÜ DEĞERLENDİRELİM

Toplumsal olarak kaybettiğimiz hoşgörü, sevgi, saygı, gibi manevi değerlerin insanları manevi yokluğa ve mutsuzluğa sevk ettiğini ifade eden Tekpınar, “İnsanlar kalabalık içinde yalnız, çaresiz kimsesiz yığınlar haline gelmiş her gün cinayetler, soygunlar, psikolojik sosyolojik olaylarla toplumun birçok değerleri kaybolmuş. Bunları önlemek insanlığa kendi değerini, kişiliğini, sağlığını kazandırmak için derneğimiz, sosyolog, psikolog, uzman doktorlar, danışmanlarla Aile Danışmanlık Merkezi kurarak parçalanmış aile çocukları başta olmak üzere genç, kadın, erkek kim olursa maddi ve manevi destek vermek üzere panel, konferans, sohbet hizmetleri vererek tüm kötü alışkanlıklara müptela olmuş insanlara yardımcı olmak gibi çalışmaları gaye edindik” şeklinde konuştu.

maneviyati-besliyoruz--(4).jpg

AİLE DANIŞMANLIK MERKEZİ EKSİĞİ TAMAMLIYOR

Aile Danışmalığı noktasında belediyelerin panel, konferans gibi hizmetlerinin yanında üniversitelerde de bu konuda bölümlerin olduğunu ifade eden Tekpınar, “Fakat bunu kurs haline getirip pratik hayata uygulama alanında kimseyi görmedik. Dernek olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Bina ve öğrenci ayağı bizden ama öğretmen ayağında yardım istedik. Katımızın birini açtık. 7 branşta 857 öğrencimizi mezun ettik. 400 kişide kayıt altında kurslarımız devam ediyor. Aile Danışmanlık Merkezi projesi faaliyete geçti. Halk Eğitim Merkezlerinde, KOMEK’teki kurslarda Aile Danışmanlık Merkezi yok. Biz bu eksiği tamamlamak istedik” diye konuştu.

5 KOMİSYONLA ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ

Faaliyetlerini yürütmek için 5 komisyon kurduklarını ifade eden Tekpınar, “Birincisi Halkla İlişkiler Komisyonu. Burada basın kuruluşlarımızı tek tek ziyaret ediyoruz. Çünkü basın toplumun aynasıdır. Topluma en büyük ulaşacağımız araçtır. Her şeyin başı eğitim olduğu için bir Eğitim Komisyonu kurduk. Öğretmen arkadaşlarımızla lise, üniversite öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak için ne yapabiliriz konuşuyoruz” dedi.

maneviyati-besliyoruz--(1).jpgKARDEŞ EDİNDİRME PROJESİ BAŞLATTIK

Yardımlaşma komisyonuyla da ilgili bilgi veren Tekpınar, “Yardımlaşma adına komşusu açken tok yatan bizden değildir ilkesinden hareketle kuracağımız yardımlaşma komisyonuyla ihtiyar, düşkün, hasta, özürlü insanları tespit ederek onların evlerine dağıtılmak üzere farklı bir hizmet anlayışıyla aşevi kurmak ihtiyaç sahiplerine gıda bankası oluşturma bunun yanında sevgi kardeşlik evleri kurmayı gaye edindik. Yardımlaşma komisyonunda Kardeş Edindirme projesi başlattık. İslam’ın ruhuna, Türk, Osmanlı ve Selçuklu geleneğine uygun yardımlaşma başlattık. Her zengin eğer ailesinde yoksa bir fakiri kardeş edinsin. Ona yardım etsin. Bunu bizim topluma yerleştirmemiz lazım. İhtiyaçların bir kereye mahsus değil sürekli karşılamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ÜLKESİNE FAYDALI BİLGİLİ BİR GENÇLİK

Araştırma komisyonundaki amaçlarının ihtiyaçları belirleyip ona göre çalışmalarını planlamak olduğunu belirten Tekpınar, “Biz yapamıyorsak yapanlara aracı oluyoruz. Eğitimde de yardımlaşmada böyle bu durum.  Gençlik merkezimizde 3000 yakın kitap 4 tane oda herkes gelsin, Etüt çalışması yapsın diye gençlerimize yer ayarladık. Üniversitelerde hukuk, tıp, işletme ve birçok bölümlerden gruplarımız var. Zaman zaman kendi aralarında bir araya gelip faaliyetle düzenlenecek. Yine bilgili kültürlü ülkesine faydalı bir gençlik için Erkam Mektebi Kitap kafe açtık. Yine Derneğimizin son katında 10 kişinin barınabileceği öğrenci ve ailelerine açtığımız misafirhanemiz bulunuyor.  Kariyer Merkezi’nde KPSS, SBS gibi sınavlara hazırlık kurslarımız var. Şubat ayı itibariyle de başladık. 70 öğrenci ücretsiz olarak başladık” dedi.

nuriye-gun.jpg

7’DEN 70’E HERKESE EĞİTİM

Dernek bünyesinde devam eden kurslar hakkında bilgi veren TEYAD Halkla İlişkiler Müdiresi ve Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Nuriye Gün “İşaret Dili, Evlilik Öncesi Kursları, Elif Ba, Tecvidli Kuranı Kerim, Hasta Kayıt Kabul, 10 Kat Kağıt Sanatı, İpek Kozası Sanatı, Takı Tasarım, 4-6 Yaş Eğitimi, Motorlu Taşıt Sürücü Kursu, İngilizce, Hüsnü Hat, Ney Üfleme ve Osmanlıca kurslarımız var. Sadece kitap kalem değil el sanatları bayanların da geleceği kursumuz da var. 7’den 70’e herkes burada eğitim görüyor. Çocuklar oyun oynuyorlar, kitap okuyorlar, eğitim görüyorlar. Evde dört duvar arasında okumakla burada kütüphane havasında okumak çok farklı. Bir kere okuma gerektiğini hissediyor. Sadece büyüklere değil küçüklere hitap ediyor” dedi.

SORUNLARI TEMELDE ÇÖZMEK GEREKİYOR

Her şeyde olduğu gibi evliliklerde yaşanan sorunların temelden çözülmesi gerektiğini ifade eden Gün,  Aile Eğitim Merkezi’ndeki amacımız bizim sondan değil baştan başlamak. Özellikle boşanmaya yakın değil daha erken gelmeleri kendileri içinde iyi olacaktır. Bir bayanın ve erkeğin nasıl olması gerektiğini İslam’ın ışığında modüler programda gerçekleştireceğiz. Konya'da ilk olarak hayata geçirdiğimiz bir uygulama ile evlilik öncesi gençlerimizi huzurlu, saadetli hayat nasıl olmalı konusunda ciddi bir eğitime tabi tutuyoruz” şeklinde konuştu.
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ