Manisa esnafından Cerablus’a 5 ton un

Manisa'da İHH tarafından başlatılan, STK ve belediyelerin de destek verdiği Cerablus'a Un yardımı kampanyasına Manisa esnafından büyük destek geldi.
Manisa esnafından Cerablus’a 5 ton un

Manisa'da İHH tarafından başlatılan, STK ve belediyelerin de destek verdiği Cerablus'a Un yardımı kampanyasına Manisa esnafından büyük destek geldi. Manisa Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği (MESKOP) 3.5 ton, Manisalı esnaf kardeşler Hasan Ok ve Mehmet Ali Ok da 1.5 ton olmak üzere kampanyaya toplam 5 ton un desteğinde bulundu.

Yaklaşık iki hafta önce İHH Manisa temsilciliği tarafından başlatılan 11 STK ile Yunusemre, Şehzadeler ve Demirci Belediyelerinin de destek verdiği Cerablus'a Un Yardımı kampanyası büyük ilgi görüyor. MESKOP kampanyaya 3.5 ton, Özlem Ticaretin sahipleri esnaf Hasan ve Mehmet Ali Ok kardeşler de 1.5 ton un bağışında bulundu. Şehzadeler ilçesindeki Özlem ticarette gerçekleşen bağış törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, MESKOP Başkanı Recep Çınar, İHH Manisa Temsilcisi Necmettin Okumuş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin, Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası Başkanı Mehmet Üzen, Özlem ticaretin sahipleri Hasan ve Mehmet Ali ok kardeşler ile MESKOP yöneticileri katıldı.

"Düştüğünüzde el uzatanlar hatırlanır"

Düzenlenen un yardımı kampanyasının çok önemli olduğunu belirten İHH Manisa Temsilcisi Necmettin Okumuş, "11 STK ile Yunusemre, Şehzadeler ve Demirci Belediyelerimizle beraber Cerablus'a un kampanyası başlattık. İsmini de "Fırat Kalkanı Sivil İnisiyatif Hareketi Cerablus Un Kampanyası" olarak koyduk. Ciddi bir katılım sağlandı. Bölge mazlum bir bölge. Biz o bölgeye Cumhurbaşkanımızın dediği gibi masada da olacağız, operasyonda da olacağız derken biz de halk olarak insanların gönlünde olmamız gerekiyor. Bunu da iş olarak, aş olarak, dostluk olarak omuz olarak onların yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor. Bu anlamda kampanya bizim için önemli. Manisa ve Türkiye bu insanların yanında olduğunu hissettirdikten sonra bölgedeki hakimiyetimiz daha güçlü olacaktır. Biliyorsunuz güçlüyken yanınızda olanlar değil, düştüğünüzde size el uzatanları, omuz verenleri hatırlar insanlar. O bölgede düşmüş insanlara el uzatmak bu anlamda da önemli. Bu yüzden de bu kampanyanın Manisa'ya hayırlı olmasını, hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

"İhtiyaç duyulan yerlere yardım ediyoruz"

İhtiyaç duyulan her yere yardım yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini belirten MESKOP Başkanı Recep Çınar da, "Sivil İnisiyatif Derneği olarak Yunusemre ve Şehzadeler Belediyeleri öncülüğünde STK'larla birlikte Cerablus'a un kampanyası başlatılmıştır. Biz de sivil toplum örgütü olarak, Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak duyarlı davrandık. Arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yapmak suretiyle 70 çuval yani yaklaşık 3.5 ton unu bu kampanyaya bağışladık. Bu unları Özlem Ticaretten dahil ettik. Özlem Ticaretin sahibi Hasan ve Mehmet Ali kardeşlerimiz de 30 çuval ilave etmek suretiyle bunu 100 çuvala çıkartmış olduk. Kendilerine de şahsım adına teşekkür ediyorum. Esnaf ve sanatkar olarak her zaman bu tip ihtiyaç duyulan yerlere yardım yapan bir kuruluşuz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Allah Suriye'deki savaş mağdurlarının yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

"Manisa olarak duyarsız kalamazdık"

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de MESKOP'un her zaman olduğu gibi her yardım çağrısına olumlu yanıt vererek hassasiyetlerini ortaya koyduğunu belirtti. Başkan Çelik, "Değerli Başkanımız Recep Çınar ve yöneticilerine hassasiyetleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Bugün 3.5 tonluk un yardımı Esnaf Kefalet Kooperatifi tarafından gerçekleştiriliyor. Yine aynı zamanda Manisa'mızın saygın esnaflarından Özlem Ticaret de 1.5 tonluk bir bağışla bu kampanyaya destek verdiler. Şüphesiz ki bu kampanyaya bugüne kadar destek sağlayan kurum ve kuruluşlar da oldu hepsine çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinin hayrını kabul etsin. İnşallah bu birliktelik içerisinde, Manisa'mıza yakışır bir şekilde ki Manisalılar hayırseverdir. Nerede bir mazlum varsa, mağdur varsa, aç varsa hepsinin imdadına yetişmek isterler. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Biz bugün çok rahat bir şekilde, güzel şartlarda yaşıyoruz ama orada ekmek ihtiyacı var. En doğal en tabii ihtiyaç var, olmazsa olmaz bir ihtiyaç var. Buna duyarsız kalamayız. Cerablus'ta acı var, ızdırap var, açlık var, acil una ihtiyaç var. Manisa olarak her zaman olduğu gibi üzerimize düşeni yapalım, yardımlarımızı artıralım" ifadelerini kullandı.

"Türk halkı hamiyetperverdir"

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de şunları söyledi: "Bu memleket bizim, bu bölge bizim. Biz bu milletin, bu ümmetin bir parçasıyız. İşte gün, bugün. Hayır yapmak isteyenlere böyle bir imkan var. Her gün televizyonlarda görüyoruz acı sahneleri, bombalanan çocukları, kadınları, yersiz yurtsuz kalmış insanları. Türkiye ve Türk halkı hamiyetperverdir onlara sahip çıkıyor. 3 milyon civarında göçmen kardeşimiz var. Bu seferde kendi bölgelerine doğrudan bu yardım gidecek. İnşallah bunun yerine ulaştırılması en kısa zamanda gerçekleştirilecek. İHH burada öncülük ediyor. Devletimiz sahip çıkıyor, dış işlerimiz sahip çıkıyor, hükümetimiz sahip çıkıyor ama biz de sivil toplum örgütleri, belediyeler olarak katkı sunuyoruz. Katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz."

Kaynak: