Mardin’de ‘Din İstismarı ile Mücadele’ semineri

Mardin'de düzenlenen "Din İstismarı ile Mücadele" seminerinde konuşan İl Müftüsü İsmail Çiçek, son asırda DEAŞ ve FETÖ'nün dini istismar ettiğini...
Mardin’de ‘Din İstismarı ile Mücadele’ semineri

Mardin'de düzenlenen "Din İstismarı ile Mücadele" seminerinde konuşan İl Müftüsü İsmail Çiçek, son asırda DEAŞ ve FETÖ'nün dini istismar ettiğini belirterek, "3 nesil evlatlarımızı elimizden almak için bir çaba sarf etmişlerdir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, "Din İstismarı ile Mücadele" seminerleri çerçevesinde, Mardin'de de seminer düzelendi. İl Müftülüğünde düzenlenen seminere, İl Müftüsü İsmail Çiçek ve din görevlileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan seminerde Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Seminerde konuşan Müftü Çiçek, dinin samimiyet gerektirdiğini belirterek, "Din ile samimiyet arasında bağ kuramayan insanlar çeşitli kazanç elde etme adına dini kendi düşüncelerine araç kabul etmişler, asıl mecralarından başka alanlarına taşımışlardır. Maalesef kadim gelenekleri yok eden bu hastalık bir sarmal halinde müminler arasında görülmüştür. Allah'ın kelamının ilahi kalkanla kelamla korunuyor olması sübutu kati olan metinlerde tahribata yol açmamış ancak delaletlerinde tahribata neden olmuştur. Yani ayeti okuma biçimi kastı maksadı farklı şekilde ifade edilerek tahribat meydana getirilmeye çalışılmıştır. İster itibar, ister nüfus, ister makam elde edilme adına olsun, din kisvesi altında yapılan, insanları soğutan faaliyetler kisveye bürünmüş olan bireyleri değil, dinden soğumasına neden olmuştur. Hazreti Adem'den itibaren tüm peygamberlerin temel özverisi, temel daveti insanları Allah'a çağırmaktır. Kendi düşünce ve anlayışlarına çağırmak olmamıştır" dedi.

Bir cemaat ya da cemiyetin insanları sadece kendi doğrusuna davet etmesinin doğru olmadığını anlatan Çiçek, "Bu son asırda gerek DEAŞ gerek FETÖ olsun dini istismar etmiş. 40 yıl boyunca mücadele vermiş, 3 nesil evlatlarımızı elimizden almak için bir çaba sarf etmişlerdir. Batıl davalarına verdikleri mücadeleyi görünce, biz imam kardeşlerimizin de hak davamıza, onlardan daha fazla mücadele etme gerçeğini ortaya koyuyor. Büyük devletler, milletler, inanan insanlar büyük sıkıntılardan büyük dersler çıkarır. Bu dersler bizim birliğimize kardeşliğimize silkelenip yeniden güçlü bir şekilde mücadele etmemize vesile olsun diyorum" diye konuştu.

İHA