Mardin'deki patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen 1'i polis 3 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı saldırıdaki patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı.
Mardin'deki patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı

Kızıltepe ilçesinde akşam saatlerinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracının Aşiti Mahallesi TOKİ Caddesi Kızıltepe Devlet Hastanesi kavşağında ilerleyişi sırasında bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 1'i polis 3 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında güvenlik güçlerince olay yerinde yapılan inceleme tamamlandı.

Patlama nedeniyle Kızıltepe Devlet Hastanesinin de yer aldığı çok sayıda ev, iş yeri ve araçta hasar oluştu. Kızıltepe Kaymakamlığınca oluşturulan hasar tespit komisyonun bugün çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

Polis ekiplerinin incelemesinin ardından bölgeye girişlerine izin verilen vatandaşlar, saldırının çevreye verdiği zararı görünce büyük şaşkınlık yaşadı. İş yerlerini açan esnaf, temizlik ve onarım yapıyor.

Esnaf Muhyeddin Bozan, AA muhabirine, patlama sırasında caddedekilerin yanı sıra evlerinde bulunanların da yaralandığını belirterek, "Çok korktuk, Allah bir daha yaşatmasın." dedi.