Mardin'deki terör saldırısında şehit düşen astsubay toprağa verildi

Mardin'in Artuklu ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Adem Algın Adana'da toprağa verildi.
Mardin'deki terör saldırısında şehit düşen astsubay toprağa verildi

Mardin'in Artuklu ilçesinde karakola patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Adem Algın Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Adana Askeri Hastanesinden alınan şehit Adem Algın'ın cenazesi, konvoy eşliğinde Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun askerlerin omzunda cami avlusuna girişi sırasında şehidin annesi Gülay, babası Selam, erkek kardeşi Samet ve kız kardeşi Ebru Algın ile nişanlısı Bahar Arslan gözyaşı döktü. Sırtına Türk bayrağı asan şehidin kardeşi Samet Algın, ağabeyinin cenazesini asker selamıyla karşıladı.

Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Kabasakal Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze törenine şehidin yakınlarıyla, Vali Mahmut Demirtaş, bazı milletvekilleri, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Mardin'in Artuklu ilçesi Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına, 9 Temmuz'da PKK'lı teröristlerce patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 asker şehit olurken, biri ağır olmak üzere 12 asker de yaralanmıştı. Aynı saldırıda bir sivil de hayatını kaybetmişti.