Mark Zuckerberg'i sosyal medyada hacklediler

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in Twitter, Pinterest ve Linkedİn hesaplarını çalan korsanlar şifreleri facebook üzerinden dağıttı. Şifrenin 'DADADA' olduğu ortaya çıktı.
Mark Zuckerberg'i sosyal medyada hacklediler

Aldığı tüm önlemlere rağmen, OurMine isimli hacker grubu genç işadamının hesaplarını ele geçirmeyi başardı.
1,5 milyara yakın aktif kullanıcısı bulunan Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'in birçok sosyal medya hesabı ‘OurMine' hacker grubu tarafından ele geçirildi.Daily Mail'in haberine göre OurMine, Twitter'dan yaptığı açıklamada amaçlarının Zuckerberg'in sosyal medya hesaplarının güvenlik sınırlarını test ettiklerini belirtti ve Zuckerberg'in kendileri ile bağlantıya geçmesini istedi.

Saldırının LinkedIn'in geçen ay kullanıcılarına duyurduğu ve şifrelerini değiştirmelerini gerektiğine dair mesaja konu olan güvenlik açığıyla ilgili olduğu ifade edildi. Hacker grubu, Zuckerberg'in LinkedIn hesabının şifresini öğrendikten sonra aynı şifreyi diğer platformlarda da kullandığı için hesaplarını kolaylıkla ele geçirdiklerini ifade ettiler. Hacker grubunun iddiasına göre Zuckerberg'in şifresi ‘dadada' idi. Zuckerberg'in neden cep telefonu koruması gibi ek korumalar kullanmadığı ise halen bir soru işareti.

hackerlarÖte yandan bazı teknoloji blogger'ları da Zuckerberg'in bir tek Facebook hesabının ele geçirilmediğini vurgulayarak Facebook için ‘güvenlik açısından olumlu bir algı yaratılmaya çalışılıyor olabileceğini' savundu.