Masajın tek başına tedavi imkanı yok

Manipülasyon tedavisinin masaj ile karıştırılmaması gerektiğini ifade eden fizik tedavi ve manipülasyon uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, masajın bel veya boyun fıtığında tek başına bir tedavi imkanı olmadığını söyledi.
Masajın tek başına tedavi imkanı yok

Yanlış yapılan masajların tıbbi tedavi ile düzelebilecek fıtığı daha da kötüleştirebileceğini ifade eden Şahabettinoğlu, rastgele hamamlardaki gibi masajın faydasız olduğunu söyledi. Bel ve boyun fıtığında yapılacak masajların doğru bir masaj olsa bile tesirinin geçici olduğuna dikkat çeken Şahabettinoğlu, "Böyle masajlarda kalıcı bir rahatlama meydana gelmez. Bir iki günlük bir rahatlama olabilir, ama bununda fıtığı daha ilerletme riski vardır. Tek başına masajın tedavide yeri yok. Manipülasyonu masaj ile karıştırmamak gerekiyor. Masajın bel veya boyun fıtığında tek başına bir tedavi imkanı yok. Manipülasyon tıbbi bir tedavi yöntemi olduğundan dolayı yüzde 98 başarılı netice vermektedir. Ellerle rahatsızlığın olduğu bölgeye bastırarak, gerdirerek birtakım teknikler uygulanmaktadır. Fıtıktan kurtulduktan sonra da verilen egzersizlerin harfiyen yerine getirilmesi ve günde 30 dakika kadar yürüyüş tavsiye ediliyor. Yürüyüş fıtık tedavisinde etkili bir egzersiz olduğu gibi, kalp, kolesterol, şeker ve tansiyon gibi birçok hastalığa da faydalıdır" diye konuştu.

67 YAŞINDA TEKRAR HAYAT BULDU

İstanbul'dan tedavi olmak için Bursa'ya gelen Ziya Gökçek, manipülasyon tedavisi olmadan önce müthiş bir bel ağrısıyla birlikte hareket etmekte sıkıntı çektiğini söyledi. Ağrılarından 9 seansın sonunda kurtulduğunu belirten Gökçek, "Şu anda son derece rahatım. Maalesef biz hareket etmeyen bir toplum olmuşuz, onun için şu an herkeste bir bel, boyun ağrısı sıkıntısı var. Ali beye gelmeden önce özel fizyoterapist arkadaş sağ olsun eve geliyordu. Ama yaptığı masajın keyfi bir iki gün sürüyordu. Ağrılarım iki gün sonra tekrar başlıyordu. Şu an son derece rahatım. Günlük egzersizleri ve yarım saatlik yürüyüşümü mutlaka yapıyorum. 67 yaşında yeniden doğmuş gibiyim. İki ay evvel geldiğimde her şeye karamsar olarak bakıyordum. 24 saat acı çeken biriydim" diye konuştu.