Matthew Kasırgası ABD'de 16 can aldı

Haiti, Jamaika, Küba, Dominik Cumhuriyeti ve Bahamalar'ı etkileyen ve 900'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Matthew Kasırgası nedeniyle ABD'de de 16 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
Matthew Kasırgası ABD'de 16 can aldı

Haiti, Jamaika, Küba, Dominik Cumhuriyeti ve Bahamalar'ı etkileyen ve büyük bir çoğunluğu Haiti'de olmak üzere 900'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Matthew KasırgasıABD'de şiddetini düşürmüş olmasına rağmen etkisini sürdürüyor. 

Kuzey Carolina Valisi Pat McCrory, pazar günü yaptığı açıklamada, eyaletinde felaket nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye çıktığını bildirdi. Yerel yetkililer ise Florida'da 6 ve Georgia'da da 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.
Kasırga yüzüden ABD'de 2 milyon 200 bin kişi elektriksiz kalırken, su baskınları sonucunda büyük maddi kayıp meydana geldi.

Ulusal Kasırga Merkezi, Kuzey Carolina'da Neuse Nehri boyunca su baskınları uyarısında bulunuyor.

BM: 350 binden fazla kişi yardıma muhtaç

Birleşmiş Milletler 350 binden fazla kişinin yardıma muhtaç olduğunu belirtirken, 2010 depreminden sonra büyük bir yıkıma neden olan kasırga sonrası Haiti'de salgın hastalık uyarısı yapıldı.

Maddi kayıp 6 milyar dolara çıktı

Mülkiyet veri firması CoreLogic internet sitesine göre maddi kayıp 6 milyar dolar civarında. Firma sigortalı ev ve ticari mülklerlerde meydana gelen kayıplara göre yaptığı hesaplamada daha önce 4 milyar dolar olan maddi kayıp rakamını 6 milyar dolara çıkardı. ABD'de Sandy Kasırgası'nda 20 milyar dolar ve Katrina da 40 milyar dolarlık bir zarar oluşmuştu.