Mauro Icardi'nin Molde'ye attığı gol Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi kapısını araladı

Süper Lig'de 2 maçta 2 gol atarak sezona başlayan Mauro Icardi, Galatasaray formasıyla ilk 11'de başladığı 2. Avrupa maçında da golünü attı. Arjantinli yıldız Molde deplasmanında uzun yıllar unutulmayacak kalitede bir gol attı. Norveç'te erken bir golle geriye düşen Sarı-Kırmızılılar, 25'te Sergio Oliveira'nın golüyle 1-1'i, 29. dakikada da Icardi'nin golüyle 1-2'yi buldu. Yıldız santrforun akıl uçuran golü sosyal medyayı salladı.
Mauro Icardi'nin Molde'ye attığı gol Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi kapısını araladı

Galatasaray'ın bu yaz 10 milyon euro ödeyerek PSG'den tapusunu aldığı Mauro Icardi müthiş bir sezon başlangıcı yaptı. Hafta sonu 2-0'lık Trabzonspor galibiyetinde attığı 2 golle Sarı-Kırmzılılar'a galibiyeti getiren Arjantinli Süper Lig'de 2 maçta 2 gol atmıştı.

Mauro Icardi, Galatasaray formasıyla ilk 11'de başladığı 2. Avrupa maçında da golünü attı. Molde ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında takımının 2. golünü atan Tangocu, sosyal medyayı salladı. 29. dakikada Yunus Akgün'ün ceza sahası içine attığı harika pasa gelişine çok sert vuran Icardi kalecinin üstünden topu ağlara yolladı. Galatasaray formasıyla ilk 11'de başladığı 2. Avrupa maçında da golünü attı.

OKAN BURUK'TAN İKİ DEĞİŞİKLİK

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Norveç temsilcisi Molde'ye konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, Süper Lig'in 2. haftasındaki Trabzonspor maçının ilk 11'inde 2 değişikliğe gitti.

Galatasaray, Molde Stadı'nda yapılan karşılaşmaya Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Angelino, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Yunus Akgün, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11'i ile çıktı.

Okan Buruk, Lucas Torreira'ya cezası nedeniyle Molde karşısında görev veremedi. Tecrübeli teknik adam, sağ kanatta ise Barış Alper'in yerine Yunus Akgün'ü oynattı.

ŞEHRİN 3'TE 1'İ MAÇA GELDİ

Molde şehri nüfusunun yaklaşık 3'te biri statta maçı izledi. Norveç'in kuzeyindeki yaklaşık 30 bin nüfuslu Molde kentinde yapılan müsabakaya yaklaşık 11 bin kapasiteli Molde Stadı ev sahipliği yaptı.

Tribünler, güvenlik amaçlı boş bırakılan yerler haricinde tamamen doldu.

TÜRKLERDEN MAÇA YOĞUN İLGİ

Molde-Galatasaray karşılaşmasına Türk vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 11 bin seyirci kapasiteli Molde Stadı'nda konuk takım için ayrılan bölümde yaklaşık 250 taraftar yer aldı. Bu bölümün dışında Norveç pasaportu bulunan Türk taraftarlar da ev sahibi ekip tribüne girdi.

Maçtan önce Galatasaray forması giymemeleri yönünde uyarılan taraftarlar, buna rağmen karşılaşmaya sarı-kırmızılı formayla geldi. Yaklaşık 500 kişilik bu taraftar grubu, kale arkasındaki bir bölüme alındı. Grupta Galatasaray formalıların yanı sıra Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer Türk takımlarının formasını giyenler de dikkati çekti.

TETE İLK KEZ KADRODA

Galatasaray'ın yeni transferi Tete, Molde maçında ilk kez kadroya girdi.

Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile sözleşmesini feshettikten sonra sarı-kırmızılı takıma imza atan Brezilyalı kanat oyuncusu, lisans işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün UEFA listesine ekletildi.

Karşılaşmanın kadrosunda yer alan Tete, mücadeleye yedeklerde başladı.

MARTİN LİNNES OYNAMADI

Molde'nin milli futbolcusu Martin Linnes, eski takımı Galatasaray'a karşı forma giyemedi.

2016-2021 arasında sarı-kırmızılı takımda top koşturan ve taraftarlarda güzel izler bırakarak eski takımı Molde'ye dönen Linnes, dün yapılan antrenmanda darbe aldı. Tecrübeli defans oyuncusu, play-off turunun ilk maçında sahaya çıkamadı.

Norveç temsilcisinde forvet oyuncusu Veton Berisha da sakatlığı nedeniyle maçta takımını yalnız bıraktı.

Etiketler :