"Mazlumlar yalnız değil"

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Filistin’de yaşanan olaylardan dolayı İslam âleminin Ramazan ayına büyük bir acıyla girdiğini, Filistin’deki zulmü durdurmak için, Türkiye’nin tüm dünyayı dik durma adına derleyip toparladığını söyledi
"Mazlumlar yalnız değil"

Türkiye’nin tüm Müslüman ülkelerini dik durma adına derleyip toparladığını kaydeden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ‘Cumhurbaşkanımız, bir taraftan tüm dünyadaki bu yanlışlara dur diyebilen ve dur demekten de geri durmayan, bir taraftan da zulme dur demek adına tüm dünyayı aynı gündeme toplayabilen bir lider. Cumhurbaşkanımız bunu yaparken, farklı hesaplarla düşünüp, ‘Acaba yarın başıma ne gelir, bu devletlerle durumum ne olur’ demeyen, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır sözünün gereğini yapabilen bir liderdir. Bu konuda yurtdışı temaslarının yanında sürekli telefon diplomasisi ile de dünyanın dikkatini çekmiştir. İslam İşbirliği Teşkilatı toplanacak. Arap birliği toplandı’ diye konuştu.

2-20180517173418.jpg

‘ALLAH, AKIL FERASET VERSİN’

Arap dünyasındaki yönetim anlayışının içler acısı olduğuna dikkat çeken Angı, ‘Baştan itibaren teslimiyet ortaya koyan Arap Ülkeleri’nden cesaret alan ABD ve İsrail, zulümlerine devam etmektedir. Mısır’daki darbeyle Mısır’ın hürriyeti elinden alınmıştı zaten. Ardından Suudi Arabistan’daki süreci biliyorsunuz. Kendi geleceklerini garanti edebilmek için her türlü şeyden vazgeçip Amerika ne istiyorsa onu yapar hale gelen Birleşik Arap emirliklerinin neyine güvenip de açıkçası böyle bir tavrın içinde olduklarını da anlamak mümkün değil. Cenab-ı Hak ıslah etsin. İslam coğrafyasının başındakilere Allah akıl feraset versin. Eğer akıllanmıyorlarsa da gereğini yapmasını Rabbimden dilemek gerekiyor’ ifadelerini kullandı. 

3-828.jpg

‘TÜM TÜRKİYE BİRLİKTE HAREKET ETMELİ’

Filistin’de yaşanan olaylara tüm Türkiye’nin birlikte hareket ederek ses yükseltmesi gerektiğini savunan Angı, “Oradaki Yahudi zulmüne karşı asla geri adım atılmaması gerektiğini, yıllardan beri orada akan kanı, gözyaşını herkes biliyor. Maalesef her geçen yıl oradaki yaşayan insanların hayat unsurlarından bir şeyler götürüyor. Türkiye olarak biz de sayın Cumhurbaşkanımızın tavrı etrafında toplanabilmemiz gerekiyor. Bu tavır, haksızlıklara karşı, zulme karşı hayır diyebilen, mazlumun elinden tutan bir anlayışı ortaya koyuyor. Orta Doğu’daki diğer ülkelerinde aynı bakışa yönelmesi bir ihtiyaçtır. Neler olacağı önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde ortaya konacaktır” diye konuştu.

SEÇİM ÇALIŞMALARI

Seçim çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Angı, takvimin çok sıkışık ilerlediğini kaydetti. Seçim çalışmalarının hızlanabilmesi için genel merkezin adayları belirlemesini beklediklerini aktaran Angı, “Biz Seçim Koordinasyon Merkezimizi hazırladık. Genel merkezin süreçle ilgili talimatlarını bekliyoruz. 21 Mayıs’ta aday listeleri YSK’ya verileceği için artık netleşme Pazartesi gün olacak. Ama arkadaşlarımız ramazan ile birlikte Seçim Koordinasyon Merkezini faaliyete geçirelim istediler. İftardan sahura kadar koordinasyon merkezindeki arkadaşlarımız inşallah gelen giden hemşerilerimize çay ikramını yapacaklar. Gençlik Kolları da belirli merkezlere çadırları oluşturmuştu. O da iyi oldu, insanların seçim havasını yakalaması adına” diye konuştu. 

“BİRLİKTE ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

Seçim çalışmalarının, Ramazan ayının bereketiyle daha da anlamlı olacağını söyleyen Angı, “Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı tarihlere göre baktığımız zaman sıkışık bir propaganda dönemine doğru gidilecek. 30 Mayıs’a artık her şeyin kesinleştiği dönem olarak bakılırsa, arada bir de 3 günlük bayram dönemi, yani yaklaşık 25 günlük bir çalışma temposunda her şey ortaya koyulacak. Ramazanın o manevi iklimi, insanların manevi dünyalarındaki güzellikler, ülkenin geleceği adına çok daha olumlu gelişmeler ortaya koymak adına, Türkiye’nin yaşadığı bu sıkıntılardan kurtulup, daha rahat bir döneme girilmesi, şartların çok daha iyi bir şekilde devam etmesi adına, çabayı hep birlikte göstereceğiz” değerlendirmesinde bulundu. 

“MİLLETİN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUZ”

AK Parti’nin kuruluş döneminden itibaren Konya’dan hep yüksek destek aldığını sözlerine ekleyen Angı, “24 Haziran seçimlerinde de hem Cumhurbaşkanlığı oyunun rekor bir oy olması hem de milletvekilleri seçimlerindeki Cumhur İttifakı’nın oyunun yine rekor bir oyla gerçekleşmesi hepimizin arzusudur. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Ama farklı ittifaklar yapmaya çalışanlara baktığımız zaman hangi niyetle bu birliktelikleri var tüm kamuoyu gördü. Ülkemiz adına proje üretmek değil tek bir hedefleri var, onlara göre; sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu seçimleri kaybetsin de gerisi önemli değil. Bu ortak hedef etrafında toplandılar. Millet her şeyin farkında, muhalefet partileri, bugüne kadar karşı durdukları adayları bugün sahada aday yapabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Beceremedikleri zaman herkes başına buyruk aday çıktı işte. Milletin sağduyusuna güveniyoruz.  Millet 24 Haziran da bunun cevabını verecek inşallah. Biz hemşerilerimize güveniyoruz yeni bir rekoru da inşallah hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız” dedi.