Mazlumların iftar sofralarını donatıyorlar

Türkiye'deki çeşitli yardım kuruluşları, ramazanda iç savaş yaşanan bölgeler başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde ihtiyaç sahibi aileler için iftar ve sahur sofraları kuruyor.
Mazlumların iftar sofralarını donatıyorlar

Türkiye'deki çeşitli yardım kuruluşları, ramazanda iç savaş yaşanan bölgeler başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde ihtiyaç sahibi aileler için iftarve sahur sofraları kuruyor.

Heybe İnsani Yardım Derneği, Biz Ümmetiz Platformu, Avrasya Vakfı ve merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği ile Gezgin Gurmeyiz üyeleri, ramazanın ilk 5 günü yaklaşık 105 bin kişinin sofrasına sahur ve iftarlık ulaştırdı.

Tut Elimi Derneği Başkanı Mehmet Sarıgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mazlum coğrafyadaki insanlara ramazan ayında yardım ulaştırdıklarını söyledi.

İstanbul, Çad ve Hindistan'da ramazanın ilk 5 günü yoğun çalıştıklarını aktaran Sarıgöz, "Hindistan İmam Rabbani Külliyesi'nde 3 bin, Evliya Nizamuddin Külliyesi'nde ise bin 500 kardeşimize iftar ve sahur verdik. Çad'da 100 aileye gıda paketi verildi. Son olarak İstanbul'da da 300 ailemize gıda paketleri ulaştırıldı." dedi.

Sarıgöz, ramazan boyunca dünyanın farklı noktalarında çalışmaların süreceğini anlattı.

Ramazan ayının ilk 5 günü Suriye'de 100 bin kişiye iftar ve sahurluk dağıtıldı

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı, ramazan ayının ilk 5 günü Suriye'de 100 bin kişiye iftar ve sahurluk dağıttı. Platform temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, Suriyeli savaş mağdurlarının sofralarını kurduklarını ifade etti.

Ramazanın ilk gününden itibaren iftar ve sahur için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Altıntaş, "Suriye'nin Halep, Hama, Humus, Bayırbucak, İdlib ve Atme bölgesinde günlük 20 bin kardeşimize iftarlık ve sahurluk dağıtımı gerçekleştirdik. Çalışmalarımız, hız kesmeden de devam ediyor. Hatay'ın farklı noktalarında yetim ve ailelerine de iftar veriyoruz." diye konuştu.

Filistinli 100 aileye de kumanya dağıtıklarını belirten Altıntaş, ay sonuna kadar her gün 20 bin Suriyeliye iftar ve sahurluk vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.